Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova (Ρωσία): Οι διαρροές στο Nord Stream έγιναν σε ζώνες που ελέγχονται από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Zakharova (Ρωσία): Οι διαρροές στο Nord Stream έγιναν σε ζώνες που ελέγχονται από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ
Αυτές είναι που έχουν τον πλήρη έλεγχο της περιοχής όπου καταγράφηκαν οι διαρροές ανέφερε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ
Σχετικά Άρθρα
Νέα πυρά στις ΗΠΑ και νέα υπονοούμενα πως αυτές ευθύνονται για τις διαρροές που καταγράφονται στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 εξαπέλυσε η Maria Zakharova, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.
Όπως αναφέρει σε σημερινές της δηλώσεις, οι διαρροές καταγράφηκαν σε τμήματα των αγωγών που βρίσκονται σε περιοχές που ελέγχονται πλήρως από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.
«Αν μιλήσουμε για το που συνέβη το περιστατικό, θα συνειδητοποιήσουμε ότι οι ισχυρισμοί για ουδέτερα ύδατα δεν ισχύουν.
Μιλάμε για την αποκλειστική οικονομική ζώνη της Σουηδίας και της Δανίας, τις ΝΑΤΟϊκές αυτές χώρες που είναι γεμάτες με αμερικανικά όπλα και οι οποίες ελέγχονται πλήρως από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες που με τη σειρά τους έχουν τον πλήρη έλεγχο της περιοχής» υποστήριξε η Zakharova.
Μάλιστα η Zakharova επανέλαβε το αίτημα της προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden να δώσει απαντήσεις για το τι ακριβώς εννοούσε με τη φράση που είχε διατυπώσει τον περασμένο Φεβρουάριο, ότι εάν η Ρωσία εισβάλλει στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ θα έβαζαν τέλος στον αγωγό Nord Stream 2.

Γελοίοι οι ισχυρισμοί του Λευκού Οίκου

Σχολιάζοντας τις εξηγήσεις που έδωσε η γραμματέας του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre, η οποία υποστήριξε πως αυτό που εννοούσε ο Biden ήταν πως ΗΠΑ και Γερμανία από κοινού θα έκαναν προσπάθειες για να ματαιώσουν το project του Nord Stream 2, η Zakharova έκανε λόγο για ιδιαίτερα γελοίες εξηγήσεις.
«Xθες το βράδυ άκουσα και διάβασα τις εξηγήσεις της γραμματέως του Λευκού Οίκου, οι οποίες δεν είναι μόνο γελοίες, αλλά είναι αξιολύπητες και προκαλούν βαθιά συμπάθεια και οίκτο» υποστήριξε η Zakharova.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης