Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Δικαστήριο του Μανχάταν διατύπωσε κατηγορίες κατά του Ρώσου ολιγάρχη Oleg Deripaska για παραβίαση των κυρώσεων του Trump

ΗΠΑ: Δικαστήριο του Μανχάταν διατύπωσε κατηγορίες κατά του Ρώσου ολιγάρχη Oleg Deripaska  για παραβίαση των κυρώσεων του Trump
O Deripaska υπήρξε ιδρυτής της εταιρείας παραγωγής αλουμινίου Rusal με έδρα τη Μόσχα
Σχετικά Άρθρα

Οι εισαγγελικές αρχές των ΗΠΑ διατύπωσαν ποινικές κατηγορίες κατά του Oleg Deripaska, ενός Ρώσου δισεκατομμυριούχου που ήταν μεταξύ των υποστηρικτών του προέδρου Vladimir Putin, στον οποίο επιβλήθηκαν για πρώτη φορά κυρώσεις από τις ΗΠΑ για την φερόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του 2016.
Το κατηγορητήριο που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν κατηγορεί τον Deripaska για παραβιάσεις των κυρώσεων επειδή κράτησε τρεις γυναίκες συγκατηγορούμενες που παρείχαν ή κανόνισαν διάφορες υπηρεσίες προς όφελός του.
Ο Deripaska, 54 ετών, δεν ήταν άμεσα προσβάσιμος για σχόλιο.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η κατηγορούμενη Olga Shriki κανόνισε την πώληση ενός μουσικού στούντιο στην Καλιφόρνια το 2019 προς όφελος του Deripaska έναντι 3,1 εκατ δολαρίων.
Το κατηγορητήριο ανέφερε επίσης ότι η Shriki και η συγκατηγορούμενή της Natalia Bardakova κανόνισαν το 2020 μια άλλη κατηγορούμενη, η Ekaterina Voronina, να ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Ρωσία για να γεννήσει το παιδί του Deripaska και το 2022 για να γεννήσει ένα δεύτερο παιδί.
Στον Deripaska, ιδρυτή της εταιρείας παραγωγής αλουμινίου Rusal με έδρα τη Μόσχα, επιβλήθηκαν κυρώσεις το 2018 κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του πρώην προέδρου Donald Trump.
Στον Deripaska επιβλήθηκαν ξανά κυρώσεις φέτος το 2022, από το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών, όταν τοποθετήθηκε στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ ως ολιγάρχης σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Putin.

www.bankingneww.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης