Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Γερμανοί θα «ξεπαγιάσουν» - «Καμπανάκι» από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων για μείωση 20% στην κατανάλωση φυσικού αερίου

Οι Γερμανοί θα «ξεπαγιάσουν» - «Καμπανάκι» από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων για μείωση 20% στην κατανάλωση φυσικού αερίου
Η ρυθμιστική αρχή δικτύου της Γερμανίας προειδοποίησε ότι οι πολίτες χρησιμοποιούν πάρα πολύ φυσικό αέριο και πρέπει να μειώσουν την κατανάλωση.
Οι Γερμανοί καταναλώνουν πάρα πολύ φυσικό αέριο και πρέπει να μειώσουν την κατανάλωση για να αποφύγουν την έλλειψη αυτό τον χειμώνα, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων της Γερμανίας.
Όμως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι δύσκολο να επιτευχθεί με την κυβέρνηση να προτείνει ένα ανώτατο όριο τιμής που θα μπορούσε να κάνει τη χρήση του φυσικού αερίου πιο προσιτή.
Εν μέσω ψυχρότερου καιρού, η συνολική χρήση φυσικού αερίου την περασμένη εβδομάδα ήταν 14,5% υψηλότερη από τον μέσο όρο για το 2018-2021, σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας την Πέμπτη.
Ο Klaus Müller, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων, χαρακτήρισε αυτά τα στοιχεία «πολύ αποθαρρυντικά».
«Χωρίς σημαντική εξοικονόμηση πόρων και στον ιδιωτικό τομέα, θα είναι δύσκολο να αποφευχθεί η έλλειψη φυσικού αερίου το χειμώνα», ανέφερε σε δήλωσή του την Πέμπτη.
Για να αποφευχθεί η έλλειψη φυσικού αερίου, είναι απαραίτητη μια μείωση τουλάχιστον κατά 20% στην κατανάλωση, εκτιμά η ρυθμιστική αρχή.
Τα πρότυπα κατανάλωσης μπορούν να αλλάξουν γρήγορα και «πρέπει επίσης να εξοικονομηθούν χρήματα όταν οι θερμοκρασίες συνεχίζουν να πέφτουν και αυτό δεν είναι μια σίγουρη επιτυχία», είπε ο Müller.

Η προειδοποίηση

Η προειδοποίηση ήρθε καθώς η Γερμανία συνέχισε να αποθηκεύει φυσικό αέριο, με επίπεδα αποθήκευσης στο 91,5% της χωρητικότητας. Ο οπλισμός ενέργειας από τη Ρωσία μέσω των αποκοπών του αγωγού Nord Stream , μεταξύ άλλων, ανάγκασε τους Ευρωπαίους να αγωνίζονται για αρκετές προμήθειες για να περάσουν τον χειμώνα.
Εν τω μεταξύ, ο γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα υπάρξει ανώτατο όριο τιμών στο φυσικό αέριο, λέγοντας ότι οι τιμές για τους καταναλωτές πρέπει να μειωθούν.
Αλλά αυτό θα μπορούσε να δυσκολέψει τα νοικοκυριά να εξοικονομήσουν φυσικό αέριο, καθώς οι χαμηλότερες τιμές δίνουν κίνητρα για περισσότερη χρήση ενέργειας.
Η γερμανική κυβέρνηση θα παράσχει επίσης χρηματοδότηση έως και 200 ​​δισ. ευρώ για μια «ασπίδα οικονομικής διαφοράς».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης