Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρώσος ολιγάρχης έστειλε τη σύζυγό του στις ΗΠΑ για να γεννήσει... Αμερικανό πολίτη

Ρώσος ολιγάρχης έστειλε τη σύζυγό του στις ΗΠΑ για να γεννήσει... Αμερικανό πολίτη
Ο Oleg Deripaska θεωρείται ότι βρίσκεται στο στενό κύκλο Putin
Ένας από τους πιο επιφανείς ολιγάρχες της Ρωσίας, ο Oleg Deripaska, και δύο συνεργάτες του κατηγορήθηκαν για συνωμοσία με σκοπό την παραβίαση των κυρώσεων που έχουν επιβάλει οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Μεταξύ άλλων μεθόδευσε να ταξιδέψει η σύζυγός του στην Αμερική για να γεννήσει, ώστε τα παιδιά τους να έχουν την αμερικανική υπηκοότητα.
Η σύζυγος του Deripaska, Ekaterina Olegovna Voronina, εισήλθε στη χώρα το 2020 με τη βοήθεια των δύο συνεργατών και γέννησε, καθιστώντας το παιδί του ολιγάρχη Αμερικανό πολίτη, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που αποκαλύφθηκε την Πέμπτη στο Ομοσπονδιακό Περιφερειακό Δικαστήριο στο Μανχάταν.
Επίσης, κατηγορήθηκε ότι έκανε ψευδείς δηλώσεις στις αρχές που την ανέκριναν αφού έφτασε στο Λος Άντζελες τον Ιούνιο με ιδιωτικό τζετ που πλήρωσε ο Deripaska, ισχυριζόμενη ότι οι γονείς της - όχι ο Deripaska - πλήρωσαν το τζετ και ένα ενοικιαζόμενο σπίτι στο Μπέβερλι Χιλς.
Οι συνεργάτες κατηγορούνται ότι διεξήγαγαν οικονομικές συναλλαγές για τον Deripaska στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της διευθέτησης φροντίδας και στέγασης αξίας εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων για το μωρό και τη φίλη του στο Λος Άντζελες και της διευκόλυνσης της πώλησης ενός μουσικού στούντιο στο Burbank της Καλιφόρνιας για περισσότερα από 3 εκατομμύρια δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης