Τελευταία Νέα
Διεθνή

Podolyak (Ουκρανία): Υπαρκτός αλλά χαμηλός ο κίνδυνος πυρηνικής σύγκρουσης

Podolyak (Ουκρανία): Υπαρκτός αλλά χαμηλός ο κίνδυνος πυρηνικής σύγκρουσης
Εάν επιτραπεί να καταρρεύσει η παγκόσμια πυρηνική σταθερότητα, τότε το πρόβλημα δεν θα είναι μόνο στην Ουκρανία λέει ο Podolyak
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση ότι είναι υπαρκτός, αλλά χαμηλός ο κίνδυνος μιας πυρηνικής σύγκρουσης στην Ουκρανία διατύπωσε ο Mikhail Podolyak, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky.
«Οι πιθανότητες μιας πυρηνικής σύγκρουσης δεν είναι υψηλές, αλλά υπάρχουν.
Και εάν ο κόσμος, εννοώ το πολιτικό μέρος του κόσμου, επιτρέψει την απόλυτη κατάρρευση της παγκόσμιας πυρηνικής ασφάλειας, θα υπάρξουν καταστροφικές συνέπειες όχι μόνο στην Ουκρανία» υποστηρίζει σε δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica ο Podolyak.
«Η συνθήκη μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων θα αποτελούσε ένα παλιόχαρτο και η κούρσα εξοπλισμών θα ξεκινούσε.
Είναι έτοιμη η Δύση για αυτό;» διερωτήθηκε ο Podolyak, ο οποίος ζήτησε να υπάρξει μια παγκόσμια απάντηση σε οποιαδήποτε πιθανή χρήση πυρηνικών στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Υπενθυμίζεται πως η Ρωσία διαμηνύει με κατηγορηματικό τρόπο πως έχει κάθε δικαίωμα να χρησιμοποιήσει κάθε όπλο έχει στη διάθεση της, ακόμα και πυρηνικά για να υπερασπίσει την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και το λαό της, προειδοποίηση που αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά την αναμενόμενη προσάρτηση των επαρχιών Donetsk, Luhansk, Kherson και Zaporizhia.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης