Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov: Αναπόσπαστο μέρος της Ρωσίας Donetsk, Luhansk, Kherson, Zaporizhia - Τι θα γίνει με τα σύνορα

Peskov: Αναπόσπαστο μέρος της Ρωσίας Donetsk, Luhansk, Kherson, Zaporizhia - Τι θα γίνει με τα σύνορα
Θα τα ξεκαθαρίσουμε όλα σήμερα υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Σχετικά Άρθρα

Tην θέση πως από σήμερα Παρασκευή 30/9 οι επαρχίες των Donetsk, Luhansk, Kherson και Zaporizhia θα αποτελέσουν αναπόσπαστο μέρος και κυρίαρχο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας διατύπωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov ενόψει της επίσημης τελετής για την προσάρτηση των περιοχών αυτών στη Ρωσία μετά τα σχετικά δημοψηφίσματα που πραγματοποιήθηκαν από τις 23 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου.
Όπως είπε ο Peskov, κατά την τελετή που θα γίνει στις 15:00 στο Κρεμλίνο (ώρα Μόσχας) θα υπογραφούν τέσσερις συνθήκες για την ένταξη των περιοχών αυτών στην Ρωσία, ενώ θα υπάρξει και ομιλία του προέδρου της Ρωσίας, Vladimir Putin.
Παρόντες στην εκδήλωση που θα γίνει στην αίθουσα του Αγίου Γεωργίου του Κρεμλίνου θα είναι επίσης ο Denis Pushilin, επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, ο Leonid Pasechnik, επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk, ο Yevgeny Balitsky, επικεφαλής της περιοχής Zaporizhia και ο Vladimir Saldo, επικεφαλής της περιοχής Kherson.

Τι θα γίνει με τα σύνορα

Ερωτηθείς για το ποια θα είναι τα σύνορα των νέων αυτών περιοχών, δεδομένου ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν ελέγχουν πλήρως τις επαρχίες αυτές, ο Peskov είπε ότι τα πάντα θα ξεκαθαριστούν σήμερα.
«Οι λαϊκές δημοκρατίες του Donetsk και του Luhansk αναγνωρίζονται από τη Ρωσία εντός των συνόρων του 2014.
Όσον αφορά τα εδάφη των περιφερειών Zaporizhia και Kherson, πρέπει να το διευκρινίσω.
Θα τα ξεκαθαρίσουμε όλα σήμερα» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο οποίος έδωσε περισσότερες πληροφορίες για την επαρχία του Donetsk.

Διευκρινίσεις για Donetsk

«Ολόκληρη η επικράτεια της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk εντός των συνόρων του 2014, συμπεριλαμβανομένου και του τμήματος που τώρα είναι υπό τον έλεγχο του Κιέβου, θα γίνει μέρος της Ρωσίας» είπε ο Peskov, αναφέροντας πως θα πρέπει να «απελευθερωθεί» όλο το έδαφος του Donetsk.
Ερωτηθείς εάν από σήμερα θα γίνει μέρος της Ρωσίας όλη η επαρχία του Donetsk, ο Peskov απάντηση θετικά.
«De jure, ναι» υπογράμμισε ο Peskov, ο οποίος υπογράμμισε πως η Μόσχα θα θεωρήσει οποιαδήποτε επίθεση κατά των νέων αυτών περιοχών, ως επίθεση στη Ρωσία.

Διεθνής έρευνα για το σαμποτάζ στους Nord Stream

Επιπλέον, ο Peskov υποστήριξε ότι είναι αναγκαίο να γίνει μια ενδελεχής, διεθνής έρευνα για το τι συνέβη στους αγωγούς Nord Stream.
Ερωτηθείς για τα όσα είπε νωρίτερα σήμερα ο Naryshkin, ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών ότι «η Μόσχα διαθέτει στοιχεία που δείχνουν ρόλο της Δύσης» στις διαρροές, δεν έκανε κάποιο σχόλιο.

Για διαπραγματεύσεις

Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, ο Peskov υποστήριξε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα στα αιτήματα της Ρωσίας.
«Οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία δεν έχουν αλλάξει» είπε ο Peskov, επισημαίνοντας παράλληλα πως όσοι μιλούν για πυρηνική σύγκρουση, συμπεριφέρονται ανεύθυνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης