Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις στη Ρωσία ως απάντηση στην προσάρτηση των περιοχών της Ουκρανίας

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις στη Ρωσία ως απάντηση στην προσάρτηση των περιοχών της Ουκρανίας
Το υπουργείο θα επιβάλει επίσης περιορισμούς έκδοσης βίζας σε μέλη του ρωσικού στρατού.
Σχετικά Άρθρα
Η κυβέρνηση Biden ανακοίνωσε νέες οικονομικές κυρώσεις σε εκατοντάδες Ρώσους αξιωματούχους, οικονομικές και νομικές οντότητες την Παρασκευή 30/9 ως απάντηση στην προσάρτηση τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας από το Κρεμλίνο.
Οι νέες κυρώσεις στοχεύουν σε αρκετές εταιρείες εκτός Ρωσίας που δημιουργήθηκαν φέτος για να βοηθήσουν τους μεγάλους Ρώσους στρατιωτικούς προμηθευτές να αποφύγουν τις κυρώσεις που είχαν ήδη αντιμετωπίσει.
Οι νέες ονομασίες επεκτείνουν επίσης τις κυρώσεις σε ανώτατους αξιωματούχους του Κρεμλίνου για να συμπεριλάβουν τις γυναίκες και τα ενήλικα παιδιά τους.
Μετά από επτά μήνες πολέμου και οικονομικών κυρώσεων, αυτές οι αναθεωρήσεις προσφέρουν ένα παράθυρο σε αυτό που οι Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι λειτουργεί.

Οι ανακοινώσεις του Υπουργείου Οικονομικών

Το Υπουργείο Οικονομικών κατονόμασε 14 διεθνείς προμηθευτές που βοήθησαν τις στρατιωτικές αλυσίδες εφοδιασμού της Ρωσίας.
Επέβαλε επίσης περιορισμούς σε 109 μέλη της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας και 169 μέλη του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Και η κεντρική τραπεζίτης στη λίστα

Επίσης νέα είναι η προσθήκη της Elvira Sakhipzadovna Nabiullina, διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας και πρώην συμβούλου του Putin.
Από το 2013, επιβλέπει τις προσπάθειές να προστατεύσει το Κρεμλίνο από τις δυτικές κυρώσεις μετά την κατάληψη της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών.
Τα μέλη οικογενειών είναι συγγενείς μελών του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Ρωσίας.
Περιλαμβάνουν τη σύζυγο του Ρώσου πρωθυπουργού Μιχαήλ Μισούστιν και δύο ενήλικα παιδιά, μαζί με τη σύζυγο και τα ενήλικα παιδιά του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.
Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ θα επιβάλει περιορισμούς στην έκδοση βίζας στο Ochur-Suge Mongush, για κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράχθηκε σε βάρος ενός Ουκρανού αιχμάλωτου και 910 ατόμων.
Το υπουργείο θα επιβάλει επίσης περιορισμούς έκδοσης βίζας σε μέλη του ρωσικού στρατού, Λευκορώσους στρατιωτικούς αξιωματούχους και πληρεξούσιους που ενεργούν για λογαριασμό του Κρεμλίνου.
Επιπλέον, το Υπουργείο Εμπορίου προσθέτει 57 οντότητες στη λίστα ελέγχων εξαγωγών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης