Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: «Μάστιγα» η ανεργία των νέων - «Σκαρφάλωσε» στο 18,7%

Κίνα: «Μάστιγα» η ανεργία των νέων - «Σκαρφάλωσε» στο 18,7%
Ενώ οι αιτήσεις εργασίας αυξήθηκαν στα ύψη κατά 135%, οι αγγελίες θέσεων εργασίας το δεύτερο τρίμηνο μειώθηκαν κατακόρυφα κατά 19% , σε σύγκριση με το 2021.

Το ποσοστό ανεργίας στην Κίνα για τους νέους 16 έως 24 ετών διαμορφώθηκε στο 18,7% τον Αύγουστο, πεισματικά κοντά στο υψηλό ρεκόρ του Ιουλίου 19,9%. 
Η ελαφρά βελτίωση ήρθε καθώς η κινεζική κυβέρνηση ξεδιπλώνει μια ποικιλία μέτρων τόνωσης  ενώ επίσης συνεχίζει να υπονομεύει την οικονομία με σκληρές πολιτικές μηδενικής Covid που είναι τόσο καταστροφικές όσο και δονκιχωτικές. 
Με το ρεκόρ 10,8 εκατομμυρίων Κινέζων να αποφοιτούν  από το κολέγιο μέχρι το τέλος του έτους, ο ανταγωνισμός για θέσεις γίνεται όλο και πιο έντονος. 
Ένας άνεργος απόφοιτος του 2021 ανησυχούσε πρόσφατα για να ανακαλύψει ότι ορισμένες αγγελίες εργασίας είναι πλέον ανοιχτές μόνο για τους πτυχιούχους του 2022 και του 2023. 
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η κινεζική κυβέρνηση δεσμεύτηκε για μια σειρά από πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην ενίσχυση των προοπτικών απασχόλησης : 
«Το υπουργικό συμβούλιο της Κίνας είπε ότι θα κλιμακώσει την υποστήριξη για νεοσύστατες επιχειρήσεις για να βοηθήσει στη δημιουργία θέσεων εργασίας, διέταξε τις τράπεζες να χορηγήσουν ειδικά δάνεια σε βασικές εταιρείες διαδικτύου και υποσχέθηκε επιδοτήσεις για φοιτητές που δεν θα βρουν δουλειά ακόμη δύο χρόνια μετά την αποφοίτησή τους», αναφέρει το South China Morning Post .
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι οι αιτήσεις εργασίας αυξήθηκαν στα ύψη κατά 135%, οι αγγελίες θέσεων εργασίας το δεύτερο τρίμηνο μειώθηκαν κατακόρυφα κατά 19% , σε σύγκριση με το 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης