Τελευταία Νέα
Διεθνή

JP Morgan: Τι λένε τώρα στρατηγικοί αναλυτές και traders για τις αγορές - Δεν περιμένουμε άνοδο στις μετοχές, όλοι αυξάνουν τα μετρητά τους

JP Morgan: Τι λένε τώρα στρατηγικοί αναλυτές και traders για τις αγορές - Δεν περιμένουμε άνοδο στις μετοχές, όλοι αυξάνουν τα μετρητά τους
Προβλέψεις για την αγορά και την οικονομία από τους ανθρώπους της JP Morgan
Σχετικά Άρθρα
Σήμερα κλείνει το τρίτο τρίμηνο του 2022 και μέσα σε αυτό το τρίμηνο, ο S&P έχει υποχωρήσει 25% από τα υψηλά όλων των εποχών και 15% από την κορυφή του καλοκαιρινού ράλι.
«Λοιπόν πού πάμε τώρα;», ρώτησε το πρωί ο στρατηγικός αναλυτής της JPMorgan, Andrew Tyler, και να τι του απάντησαν μερικοί στρατηγικοί αναλυτές και traders της JPM.

Ronald Alder, γραφείο συναλλαγών

H αγορά είναι κατηγορηματικά άχαρη και άσχημη.
Οι μετοχές παραμένουν στο έλεος των οικονομικών στοιχείων και της αγοράς ομολόγων.
Τα οικονομικά στοιχεία παραμένουν ισχυρά (επίμονος πληθωρισμός, σφιχτή αγορά εργασίας, κ.λπ.), και αν συνδυαστούν με τα σχόλια της Fed, φαίνεται ότι δεν θα επιτρέψουν ακόμη στην αγορά να ανέβει (ακόμη και αν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός έχει εδώ και κάποιο καιρό κορυφώσει και μειώνεται).
Οι χθεσινοί long αγοραστές ή μόνο αγοραστές του γραφείου συναλλαγών εξαφανίστηκαν ή έχουν πιο παθητική συμπεριφορά, ενώ βλέπουμε περισσότερες αμυντικές αγορές π.χ. στην τηλεπικοινωνιακή Telco, κ.λπ.
Η πτώση της Apple κάνει τα πράγματα λίγο επισφαλή για όλους και για όλα.
Το γραφείο τώρα κάνει 1,3:1 πωλήσεις.
Είναι νωρίς, αλλά υπάρχουν συζητήσεις όπου ενώ όλοι είναι bearish πασχίζουν να βρουν κάτι για να στηρίξουν μια bullish αφήγηση.
Πιστεύω ότι η ισορροπία ρίσκου-ανταμοιβής είναι καλή εδώ στις 3600-3700 μονάδες του S&P 500.

Νικόλαος Πανηγυρτζόγλου, στρατηγικός αναλυτής

Οι θέσεις σε μετρητά αυξήθηκαν απότομα φέτος για τους μη τραπεζικούς επενδυτές λόγω της ταυτόχρονης πτώσης τόσο σε μετοχές όσο και σε ομόλογα, οπότε «η αύξηση των θέσεων σε μετρητά μπορεί να προσφέρει στήριξη τόσο για μετοχές όσο και για ομόλογα, περιορίζοντας πιθανώς κάθε περαιτέρω πτώση από αυτά τα επίπεδα», λέει ο στρατηγικός αναλυτής Ν. Πανηγυρτζόγλου.
Η JP Morgan εξακολουθεί να αισθάνεται ότι είναι δύσκολο να δούμε πλέον ένα bear market ράλι χωρίς να περιοριστεί ο πληθωρισμός για να τονωθεί το κλίμα στην αγορά.
Καθώς πλησιάζουμε τις ανακοινώσεις για τα κέρδη τρίτου τριμήνου, αν τα κέρδη και οι προοπτικές εταιρειών είναι καλύτερα από τα αναμενόμενα, μπορεί να πυροδοτήσουν ένα ράλι, αλλά η συρρίκνωση των περιθωρίων και οι συναλλαγματικοί κίνδυνοι εξακολουθούν να παραμένουν οι μεγαλύτεροι άγνωστοι.
Να και τι γράφει ο ίδιος σε σημείωμα προς τους πελάτες του:.
Μετά την άνευ προηγουμένου άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων φέτος, διαπιστώνουμε ότι οι μη τραπεζικοί επενδυτές παγκοσμίως έχουν διαγράψει 14 χρόνια υπερεπένδυσης στα ομόλογα και επί του παρόντος έχουν περιορίσει τις θέσεις τους σε ομόλογα μόνο στο 17% του χαρτοφυλακίου τους, ακόμη και κάτω από τον μέσο όρο πριν από την κρίση της Lehman, που ήταν τότε στο 18%.
Βλέπουμε δύο κύριες συνέπειες από αυτό τον περιορισμό των θέσεων στα ομόλογα.
Πρώτον, στο μέλλον μια σταθερή ανοδική αγορά μετοχών μποροεί να απαιτήσει μια ανοδική αγορά ομολόγων.
Δεύτερον, η πίεση στους επενδυτές που έχουν θέσεις σε πολλές και διαφορετικές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων να πουλήσουν μετοχές απλά για να αντισταθμίσουν την αύξηση της θέσης τους σε μετοχές έχει μειωθεί.
Εκτός οποιασδήποτε αλληλεπίδρασης μεταξύ της κατανομής μετοχών και ομολόγων, η αύξηση της θέσης σε μετρητά παρέχει κατά τη γνώμη μας ένα backstop τόσο για τις μετοχές όσο και για τα ομόλογα, περιορίζοντας πιθανώς περαιτέρω απώλειες.

Michael Feroli, οικονομολόγος

Μέχρι στιγμής, η βιομηχανία άντεξε καλά, παρά τη μεγάλη ενίσχυση του δολαρίου.
Αλλά αυτό είναι απίθανο να έχει διάρκεια, καθώς η ενίσχυση του δολαρίου και η ευρωπαϊκή ύφεση έστω και με καθυστέρηση, θα πλήξουν τους εξαγωγικούς κλάδους.
Σε αυτό το σημείωμα συζητάμε τι συνεπάγονται αυτές οι καθυστερήσεις — σε συνδυασμό με την μεγάλη ενίσχυση του δολαρίου — για τις προοπτικές του αμερικανικού εμπορίου και της μεταποίησης το 2023.
Έχουμε την ανατίμηση του δολαρίου και την επικείμενη ύφεση στην Ευρωζώνη, έναν από τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ.
Συζητούμε επίσης γιατί οι καθυστερήσεις από το δολάριο στο εμπόριο μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερες από το συνηθισμένο τώρα, και ότι όταν οι επιπτώσεις του δολαρίου χτυπήσουν μπορεί να χτυπήσουν με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη από το συνηθισμένο.
Αναμένουμε ότι η πτώση των εξαγωγών θα αφαιρέσει λίγο περισσότερο από 1% από την ανάπτυξη του ΑΕΠ το 2023 και ότι το 2024 να γίνουν ακόμη μεγαλύτερο βαρίδι.

www.bankingnews.gr
.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης