Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παράνομη και ύποπτη και άρνηση της FDA να δημοσιοποιήσει στοιχεία για ανθρώπους που πέθαναν μετά από εμβολιασμό για Covid

Παράνομη και ύποπτη και άρνηση της FDA να δημοσιοποιήσει στοιχεία για ανθρώπους που πέθαναν μετά από εμβολιασμό για Covid
Η FDA αρνήθηκε πρόσφατα να παράσχει αποτελέσματα της ανάλυσης παρακολούθησης της ασφάλειας του εμβολίου Covid στον αμερικανικό ιστότοπο
Σχετικά Άρθρα

Έντονη κριτική δέχεται στις ΗΠΑ η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για την άρνησή της να παράσχει στοιχεία και αρχεία για την ασφάλεια των εμβολίων Covid.
Ο ρεπουμπλικάνος Gregory Steube και άλλα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων υποστηρίζουν πως η άρνηση της FDA να παράσχει τα σχετικά αρχεία στον ιστότοπο «The Epoch Times» είναι παράνομη.
Ο Νόμος περί Ελευθερίας της Πληροφορίας (FOIA) αναφέρει ρητά ότι, με εξαιρέσεις, οι υπηρεσίες που λαμβάνουν αιτήματα για αρχεία «πρέπει να διαθέτουν τα στοιχεία αμέσως» στον αιτούντα.
Ωστόσο, η FDA αρνήθηκε πρόσφατα να παράσχει αποτελέσματα της ανάλυσης παρακολούθησης της ασφάλειας του εμβολίου Covid στον αμερικανικό ιστότοπο, ισχυριζόμενη ότι δεν μπορεί να διαχωρίσει τα αποτελέσματα από τις επικοινωνίες μεταξύ των υπηρεσιών, των οποίων επιτρέπεται η απόκρυψη.
Ο Steube και οι συνάδελφοί του είπαν στον επικεφαλής της FDA, Dr. Robert Califf, διορισμένο από τη διοίκηση Biden, ότι ανησυχούν μετά την ανάγνωση της ιστορίας σχετικά με την άρνηση παροχής των αρχείων, λέγοντας στον Califf ότι η υπηρεσία του «είναι υποχρεωμένη να αποκαλύψει» το υλικό στο πλαίσιο της FOIA.

Το VAERS

Η ζητούμενη ανάλυση βασίστηκε σε αναφορές στο σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών του εμβολίου (VAERS).
Οποιοσδήποτε μπορεί να υποβάλλει αναφορές στο VAERS, αλλά οι περισσότερες αναφορές υποβάλλονται από εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, οι οποίοι υποχρεούνται να αναφέρουν ανεπιθύμητα συμβάντα μετά τον εμβολιασμό κατά του Covid.
«Είναι απαράδεκτο η FDA να αποκρύπτει τόσο σημαντικό υλικό από τα μάτια του κοινού.
Οι Αμερικανοί εξαρτώνται από τις πληροφορίες που παρέχονται στο VAERS για να μπορούν να λαμβάνουν συνειδητές αποφάσεις για την υγεία τους», είπαν οι νομοθέτες στον Califf σε επιστολή με ημερομηνία 23 Σεπτεμβρίου 2022.

Νεκροψίες

Περιγράφουν την FDA ως «μη συμμορφούμενη ως προς τη δημοσιοποίηση δεδομένων ασφάλειας του εμβολίου Covid αναφερόμενοι στον τρόπο με τον οποίο η Υπηρεσία απέρριψε το αίτημα για την παροχή στοιχείων ασφαλείας για το εμβόλιο της Pfizer.
Η υπηρεσία δήλωσε αργότερα είπε ότι θα χρειαστούν 75 χρόνια για να παραχθούν οι πληροφορίες, αλλά ένας δικαστής διέταξε την υπηρεσία να μην καθυστερήσει περισσότερο από οκτώ μήνες.
Η FDA δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό της επιστολής.
Μετά την αποστολή της επιστολής, η FDA απέρριψε και άλλο αίτημα FOIA σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου Covid.
Ο οργανισμός αρνήθηκε να παράσχει τα αποτελέσματα των νεκροψιών που έγιναν σε άτομα που έλαβαν εμβολιάστηκαν και των οποίων οι θάνατοι αναφέρθηκαν στο VAERS.
Οι Epoch Times άσκησαν επίσης έφεση σε αυτήν την κίνηση.

fda_2.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης