Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δυσοίωνη πρόβλεψη από έμπειρο Αμερικανό πολιτικό: Βαδίζουμε ολοταχώς προς τον πυρηνικό Αρμαγεδδώνα, το ΝΑΤΟ έκανε το ολέθριο βήμα

Δυσοίωνη πρόβλεψη από έμπειρο Αμερικανό πολιτικό: Βαδίζουμε ολοταχώς προς τον πυρηνικό Αρμαγεδδώνα, το ΝΑΤΟ έκανε το ολέθριο βήμα
Ο πρώην γερουσιαστής Richard Black υπογράμμισε ότι το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να επιδιώξει την ειρήνη, αλλά επέλεξε τον πόλεμο
Σχετικά Άρθρα

Οι φόβοι για πυρηνικό πόλεμο αυξάνονται σε όλη τη Δύση καθώς η Ρωσία κινητοποιεί εκατοντάδες χιλιάδες στρατεύματα και κηρύσσει την προσάρτηση τμημάτων της Ουκρανίας.
Την ίδια ώρα, ο Volodymyr Zelensky ανακοίνωνε ότι η Ουκρανία υποβάλλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Αυτές οι δύο εξελίξεις θα μπορούσαν να είναι η πιο σημαντική κλιμάκωση από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου 2022.
Οι σημερινές εξελίξεις είναι μια υπενθύμιση ότι οι απειλές πυρηνικού πολέμου αυξάνονται, επισημαίνει ο ιστότοπος Summit News.

Πυρηνικός Αρμαγεδδώνας

Ο πρώην γερουσιαστής της Πολιτείας της Βιρτζίνια και απόμαχος συνταγματάρχης του σώματος των πεζοναυτών Richard Black απευθύνθηκε στα μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ με μια ανοιχτή επιστολή την Τρίτη (27/9/2022), στην οποία τονίζει ότι «οι θιασώτες της παγκοσιοποίησης μας οδηγούν χωρίς έλεος προς αυτόν τον πυρηνικό Αρμαγεδδώνα».
Ο πρώην γερουσιαστής είπε, «οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να έχουν επιτύχει ειρήνη πιέζοντας απλώς την Ουκρανία να εφαρμόσει τις Ειρηνευτικές Συμφωνίες του Μινσκ του 2014 που είχε υπογράψει, δημιουργώντας ένα σαφές πλαίσιο για την ειρηνική διευθέτηση των εκκρεμών ζητημάτων.
Η Ουκρανία υποσχέθηκε να εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μινσκ, αλλά προτίμησε να κάνει πόλεμο στο Donbass για τα επόμενα επτά χρόνια».
Υπογράμμισε ότι το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να επιδιώξει την ειρήνη, αλλά επέλεξε τον πόλεμο.

Τα πολεμικά κέρδη

Ο Black είπε ότι οι ελίτ των δισεκατομμυριούχων που ενδιαφέρονται για την περιοχή αποκομίζουν «πολεμικά κέρδη, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να στοιχηματίσουν τις ζωές εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο».
Ζήτησε τον άμεσο τερματισμό αυτού του πολέμου κάνοντας την Ουκρανία ένα ουδέτερο, αδέσμευτο κράτος, «όπως κάναμε κατά τον Ψυχρό Πόλεμο με την Αυστρία το 1955».
Ωστόσο, φαίνεται ότι η έκκληση του πρώην γερουσιαστή να αποφευχθεί μεγαλύτερη κλιμάκωση της σύγκρουσης δεν εισακούστηκε μετά τη δήλωση της πρόθεσης του Zelensky να υποβάλει αίτηση για ταχεία ένταξη στο ΝΑΤΟ καθώς ο Πρόεδρος Putin επισημοποίησε την προσάρτηση του 15% της Ουκρανίας.
Με βάση το άρθρο 5, μία εισδοχή της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα πυροδοτούσε αυτόματα έναν παγκόσμιο πόλεμο Ρωσίας-Δύσης (Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος).
Σε ομιλία του την Παρασκευή (30/), ο Putin τόνισε ότι οι ΗΠΑ δημιούργησαν ένα ιστορικό «προηγούμενο» χρησιμοποιώντας πυρηνικά όπλα κατά της Ιαπωνίας κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής του Ναυτικού Charles A. Richard – που επί του παρόντος υπηρετεί ως αρχηγός της Στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ – προειδοποίησε ότι «πιθανή άμεση ένοπλη σύγκρουση με ισοδύναμους αντιπάλους και με πυρηνική δύναμη είναι μπροστά μας.
senator.JPG



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης