Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδονησία: Στους 125 οι νεκροί και 180 οι τραυματίες σε αγώνα ποδοσφαίρου, σκηνές χάους - Infantino: Μαύρη ημέρα

Ινδονησία: Στους 125 οι νεκροί και 180 οι τραυματίες σε αγώνα ποδοσφαίρου, σκηνές χάους - Infantino: Μαύρη ημέρα
Στον αγωνιστικό χώρο εκτυλίχθηκαν σκηνές βίας και χάους, οι οποίες συνεχίστηκαν και εκτός γηπεδου
Σχετικά Άρθρα
(upd4) Τουλάχιστον 125 είναι οι νεκροί στην Ινδονησία από τα επεισόδια που ξέσπασαν μετά το πέρας ποδοσφαιρικού αγώνα στην πόλη Malang, μετά την αναθεώρηση προς τα κάτω του αριθμού των θυμάτων από τις Αρχές της Ινδονησίας.
Τα επεισόδια σημειώθηκαν μετά τον αγώνα ανάμεσα στην Arema και στην Persebaya, καθώς με το σφύριγμα της λήξης και ενώ η πρώτη ομάδα είχε ηττηθεί με 2-3, οπαδοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του "Kanjuruhan Stadium" και συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές αρχές, που έκαναν χρήση δακρυγόνων για να εμποδίσουν τους φιλάθλους, με αποτέλεσμα πολλοί να χάσουν τις αισθήσεις τους.

Στους 125 είναι οι νεκροί, μεταξύ των οποίων και δύο αστυνομικοί, ενώ πάνω από 180 οι τραυματίες.
Για τουλάχιστον 174 νεκρούς έκανε λόγο στα τοπικά ΜΜΕ αρχικά ο αναπληρωτής κυβερνήτης της ανατολικής Ιάβα, Emil Dardak,  ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν ξένα μέσα ενημέρωσης, ο αριθμός των θανάτων ήταν 182.
Ωστόσο, ο αριθμός των νεκρών αναθεωρήθηκε προς τα κάτω, καθώς κάποια ονόματα είχαν εγγραφεί δύο φορές στη λίστα των θυμάτων.

Αναθεωρήθηκε προς τα κάτω ο αριθμός των νεκρών

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της ανατολικής Ιάβα, Emil Dardak, τουλάχιστον 125 είναι οι νεκροί, αριθμός μειωμένος σε σχέση με τον αρχικό που έκανε λόγο για 174 άτομα, και αυτό λόγω - όπως εξήγησε- της διπλής καταγραφής.
Επικαλούμενος στοιχεία που συνέλεξε η αστυνομία, σημειώσε πως έχουν αναγνωριστεί 124 θύματα και ένα όχι, ενώ κάποια ονόματα είχαν καταγραφεί δύο φορές επειδή είχαν παραπεμφθεί σε άλλο νοσοκομείο και καταγράφηκαν ξανά.
Σημειώνεται ότι πάνω από 30 άνθρωποι πέθαναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και άλλοι στο νοσοκομείο.
Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός ασφάλειας της χώρας, ο αριθμός των θεατών που βρίσκονταν στο στάδιο ξεπερνούσε τη χωρητικότητα του γηπέδου, αφού είχαν εκδοθεί 42.000 εισιτήρια για ένα στάδιο για 38.000 θεατές.
Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος της Ινδονησίας, Joko Widodo, έδωσε οδηγίες στις αρμόδιες αρχές να αξιολογήσουν την ασφάλεια στους ποδοσφαιρικούς αγώνες και «διέταξε» την ποδοσφαιρική ομοσπονδία να σταματήσει η διεξαγωγή αναμετρήσεων μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών.

indoenesia3_1.JPG
Σκηνές βίας

Στον αγωνιστικό χώρο εκτυλίχθηκαν σκηνές βίας και χάους, οι οποίες συνεχίστηκαν και εκτός γηπεδου, ενώ δύο οχήματα της αστυνομίας κάηκαν ολοσχερώς.
Μετά τα επεισόδια, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ινδονησίας (PFFI) ανακοίνωσε την αναστολή του πρωταθλήματος Ινδονησίας για μία εβδομάδα, με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας να ανακοινώνει πως θα διενεργηθεί έρευνα για να βρεθούν οι υπαίτιοι.
Ο γενικός γραμματέας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ινδονησίας (PSSI), Yunus Nusi, δήλωσε ότι η FIFA επικοινώνησε με την PSSI μετά την τραγωδία. Η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία ζήτησε αναφορά για το θανατηφόρο συμβάν στην πόλη Malang και γι' αυτό η PSSI απέστειλε ομάδα στον τόπο της τραγωδίας, ώστε να διεξάγει έρευνα.
Η FIFA ανακοίνωσε ότι κανενός είδους αερίου δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για τον ελέγχο του πλήθους από την αστυνομία ή το προσωπικό ασφαλείας του γηπέδου.
Η Arema FC δεν θα φιλοξενεί εντός έδρας αγώνες για το υπόλοιπο της σεζόν.
indonesia2_1.JPG
Βίντεο δείχνουν φιλάθλους να τρέχουν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου μετά το σφύριγμα της λήξης, αστυνομικοί να κάνουν χρήση δακρυγόνων για να τους σταματήσουν, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν και να χάσουν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να βγουν από το γήπεδο, ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις ασφυξίας, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας στην ανατολική Ιάβα, Nico Afinta.
«Η κατάσταση είχε ξεφύγει. Άρχισαν να επιτίθενται σε αστυνομικούς, έκαναν ζημιές σε αυτοκίνητα», πρόσθεσε και σημείωσε ότι μεταξύ των νεκρών ήταν και δύο αστυνομικοί.
«Θα θέλαμε να μεταφέρουμε ότι... δεν ήταν όλοι αναρχικοί. Μόνο περίπου 3.000, οι οποίοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο» , τόνισε και πρόσθεσε ότι οι οπαδοί που τράπηκαν σε φυγή «βγήκαν σε ένα σημείο στην έξοδο. Μετά υπήρξε συσσώρευσή τους και κατά τη διαδικασία συσσώρευσης υπήρχε δύσπνοια, έλλειψη οξυγόνου».

ind5.JPG

Infantino (FIFA): Σε κατάσταση σοκ ο κόσμος του ποδοσφαίρου - Μαύρη ημέρα για όλους

Τη θλίψη του για την τραγωδία με τον θάνατο 174 ανθρώπων σε γήπεδο στην Ινδονησία εξέφρασε ο πρόεδρος της FIFA, Gianni Infantino, κάνοντας λόγο για «μαύρη ημέρα για όλους όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο» και για «τραγωδία πέρα από κάθε κατανόηση».
«Ο κόσμος του ποδοσφαίρου βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, μετά τα τραγικά συμβάντα που έλαβαν χώρα στην Ινδονησία, στο τέλος του αγώνα ανάμεσα στην Arema και την Persebaya Surabaya στο στάδιο Kanjuruhan. Αυτή είναι μια μαύρη ημέρα για όλους όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και μια τραγωδία πέρα από κάθε κατανόηση», τόνισε ο Infantino.
Εξέφρασε τα θερμότερα συλλυπητήριά του στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους μετά από αυτό το τραγικό συμβάν.
«Μαζί με τη FIFA και την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα, όλες οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τα θύματα, αυτούς που έχουν τραυματιστεί, μαζί με τον λαό της Δημοκρατίας της Ινδονησίας, την Ασιατική Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία, την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Ινδονησίας και την Ινδονησιακή Ποδοσφαιρική Λίγκα, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», κατέληξε.

Υπουργείο Εξωτερικών: Συλλυπητήριο μήνυμα για τα επεισόδια και τους νεκρούς

Εκφράζουμε τη «θλίψη μας για την τραγική απώλεια ανθρώπινων ζωών σε ποδοσφαιρικό αγώνα στην Ινδονησία», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.
«Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Οι σκέψεις μας είναι με την κυβέρνηση και το λαό της φίλης χώρας Ινδονησίας», σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών.

υπεξ_3.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης