Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή Ramzan Kadyrov για την ήττα των ρώσων στο Krasny Lyman – Να χρησιμοποιηθούν τακτικά πυρηνικά όπλα

Οργή Ramzan Kadyrov για την ήττα των ρώσων στο Krasny Lyman – Να χρησιμοποιηθούν τακτικά πυρηνικά όπλα
Η πόλη Krasniy Lyman έγινε η πρώτη ρωσική πόλη που καταλήφθηκε από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις....

Οι ρωσικές δυνάμεις μετά το Kharkiv έχασαν και μια άλλη στρατηγική πόλη το Krasny Lyman στην περιφέρεια του Donetsk, ενώ η απώλεια του Kharkiv ήταν μια στρατηγική υποχώρηση των ρώσων η απώλεια του Krasny Lyman ήταν καθαή ήττα...
Για την εξέλιξη αυτή ο Ramzan Kadyrov ο επικεφαλής της Τσετσενίας ανέφερε με οργή τα εξής…

«Πάντα έλεγα: δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την αλήθεια, όσο πικρή και εάν είναι, αλλά η αλήθεια πρέπει να λέγεται.
Είναι ο μόνος τρόπος να προχωρήσουμε.
Γι' αυτό δεν μπορώ να σιωπήσω για το τι συνέβη στο Krasny Lyman.

Ο διοικητής της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, στρατηγός Alexander Lapin, ήταν υπεύθυνος για την άμυνα αυτής της περιοχής.
Ο Alexander Lapin, που έλαβε το αστέρι του Ήρωα της Ρωσίας για την κατάληψη του Lisichansk, αν και de facto δεν ήταν στην πραγματικότητα εκεί.
Ο Alexander Lapin ήταν επίσης υποταγμένος στα στρατεύματα της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας.

Ο Στρατηγός Συνταγματάρχης (ο στρατηγός τριών αστέρων) ανέπτυξε στρατεύματα από το Luhansk και άλλες μονάδες σε όλη την κατεύθυνση της πόλης Lyman, αλλά δεν τους παρείχε την απαραίτητη επικοινωνία, αλληλεπίδραση και προμήθεια πυρομαχικών.
Πριν από δύο εβδομάδες ενημερώθηκα προσωπικά από τον υποστράτηγο Apty Alaudinov, διοικητή των ειδικών δυνάμεων «Akhmat», ότι οι μαχητές μας μπορεί να γίνουν εύκολοι στόχοι.
Με τη σειρά μου, ενημέρωσα τον Valery Gerasimov, αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, για τον κίνδυνο.
Αλλά ο στρατηγός με διαβεβαίωσε ότι δεν αμφέβαλλε για το στρατιωτικό ταλέντο του Alexander Lapin και δεν πίστευε ότι ήταν δυνατή μια υποχώρηση στο Krasny Lyman και στα περίχωρά του.

Μια εβδομάδα αργότερα, ο Lapin μεταφέρει την έδρα του στο Starobelsk, εκατό χιλιόμετρα μακριά από τους υφισταμένους του, ενώ ο ίδιος βρίσκεται στο Luhansk.
Πώς είναι δυνατόν να διαχειριστείτε άμεσα μονάδες 150 χιλιόμετρα μακριά;
Λόγω της απουσίας στοιχειώδους στρατιωτικής επιμελητείας σήμερα, έχουμε εγκαταλείψει αρκετούς οικισμούς και μια μεγάλη έκταση εδάφους.

Δεν είναι κρίμα ότι ο Alexander Lapin δεν έχει ταλέντο.
Απλά καλύπτεται από τους ανωτέρους του στο Γενικό Επιτελείο. Αν είχα τον τρόπο μου, θα είχα υποβιβάσει τον Alexander Lapin, θα του είχα στερήσει τις απολαβές του και θα τον έστελνα στην πρώτη γραμμή για να ξεπλύνει την ντροπή του με αίμα.

Ο νεποτισμός του στρατού δεν κάνει καλό.
Ο στρατός πρέπει να διορίσει διοικητές σκληρούς, θαρραλέους και με αρχές, που νοιάζονται για τους άνδρες τους, που πολεμούν για τους στρατιώτες τους και γνωρίζουν ότι οι υφιστάμενοι τους δεν πρέπει να μείνουν χωρίς βοήθεια και υποστήριξη.
Δεν υπάρχει χώρος για νεποτισμό στον στρατό, ειδικά στα δύσκολα.

Και τότε έλεγα: μαζικό πυρ στη στρατιωτική συσσώρευση του εχθρού στο Izyum, που κατέλαβαν οι Ουκρανοί, ειδικά που το πυροβολικό μας είχε τέτοια ευκαιρία εκείνη την εποχή.
Αμέσως θα τους τελειώναμε.
Χρησιμοποιήστε κάθε ευκαιρία και κάθε όπλο για να υπερασπιστείτε την επικράτειά μας.
Το Donetsk εξακολουθεί να βομβαρδίζεται.
Οι κάτοικοι των 4 προσαρτημένων περιοχών θέλουν να προστατευτούν.

Να χρησιμοποιηθούν τακτικά πυρηνικά όπλα

Δεν ξέρω τι αναφέρει το Υπουργείο Άμυνας στον Ανώτατο Γενικό Διοικητή, αλλά κατά την προσωπική μου άποψη, πρέπει να λάβουμε πιο δραστικά μέτρα, μέχρι την κήρυξη στρατιωτικού νόμου στα σύνορα και τη χρήση πυρηνικών όπλων χαμηλής ισχύος.
Δεν χρειάζεται να παίρνουμε κάθε απόφαση έχοντας κατά νου τη δυτική αμερικανική κοινότητα – έχουν ήδη πει και κάνει πολλά εναντίον μας.
Χθες μια προέλαση στο Izyum, σήμερα μια σημαία στο Lyman και αύριο τι;
Όλα θα ήταν καλά αν δεν ήταν τόσο άσχημα.

Τι υποστηρίζει ο Yevgeny Prigozhin (Vagner)

Σχόλιο του Yevgeny Prigozhin, επικεφαλής του Vagner PMC στη δήλωση του Ramzan Kadyrov:

«Ο τρόπος έκφρασης του Ramzan Kadyrov, φυσικά, δεν είναι καθόλου του στυλ μου.
Αλλά μπορώ να πω: «Ramzan Kadyrov, σκληρέ άντρα όλα αυτά τα καθάρματα πρέπει να πάνε μπροστά ξυπόλητοι και με τουφέκια».
Να σημειωθεί ότι υπάρχουν τουλάχιστον 3 άτομα στην ηγεσία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, τα οποία, λόγω των θέσεων τους, φέρουν πλήρη προσωπική ευθύνη για τα γεγονότα στην περιοχή του Kharkiv και γύρω από το Krasny Lyman.
Αυτοί είναι ο συνταγματάρχης στρατηγός Lapin, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού στρατηγός Valery Gerasimov, ο υπουργός Άμυνας Στρατηγός Sergei Shoigu.

Τι αναφέρουν ρωσικές πηγές;

Όλα τα συμπεράσματα της συναισθηματικής παρέμβασης του αρχηγού της Τσετσενίας βασίζονται σε εσφαλμένες πληροφορίες: ο στρατηγός Lapin δεν διέταξε την άμυνα αυτής της περιοχής και βρέθηκε στα μετόπισθεν.
Είναι λάθος να κατηγορείται για την υποχώρηση στην περιοχή του Kharkiv ο στρατηγός Lapin, ο οποίος δεν ηγήθηκε της υπεράσπισης αυτού του τομέα.
Αναπτύχθηκε εκεί με ένα μικρό μέρος των στρατευμάτων του ως ενίσχυση στην τελευταία προσπάθεια να διορθώσει την πιο δύσκολη κατάσταση στο μέτωπο.

Ο Alexander Lapin δεν έμεινε ποτέ μόνο στα μετόπισθεν.
Όλοι όσοι τον έχουν συναντήσει μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Στη Συρία ή στην Ουκρανία, όπου σχεδόν όλοι οι μαχητές της ομάδας «Ο» το γνωρίζουν αυτό.
Αυτός είναι ίσως ο μόνος διοικητής ομάδας που βρίσκεται στους σχηματισμούς μάχης των στρατευμάτων του από την αρχή της επιχείρησης.
Επομένως, η δήλωση ότι ο Lapin κάθεται στο Luhansk δεν είναι αλήθεια.

Φυσικά, είναι απαραίτητο να αναζητήσουμε τους ενόχους. Ωστόσο, είναι χονδροειδές λάθος να κατηγορούμε για όλα τον διοικητή, του οποίου η περιοχή ευθύνης ήταν ένας εντελώς διαφορετικός τομέας του μετώπου.
Τελικά, αυτό δεν θα επιτρέψει να εξαχθούν σωστά συμπεράσματα.

Η ξεκάθαρη ήττα των ρώσων στο Krasniy Lyman

Από το απόγευμα της 1ης Οκτωβρίου, οι ρωσικές δυνάμεις αποχώρησαν από την πόλη Krasniy Lyman της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk.
Τώρα, οι μάχες συνεχίζονται γύρω από την πόλη, στη γραμμή Zarechnoe-Torskoe-Dibrova.

Μετά την ηρωική άμυνα της πόλης, πολεμιστές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk και του εθελοντικού σχηματισμού BARS έπρεπε να υποχωρήσουν στην αμυντική γραμμή ανατολικά για να αποφύγουν την περικύκλωση.
Οι μονάδες του Luhansk και BARS μπόρεσαν να συγκρατήσουν την προέλαση των πολυάριθμων δυνάμεων των Ουκρανών στην περιοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα και έγιναν αναπόσπαστο μέρος των ρωσικών προσπαθειών να αποτρέψουν την περαιτέρω ανάπτυξη των Ουκρανών.
Ωστόσο, σύμφωνα με αναφορές, η άμυνα της πόλης Krasniy Lyman δεν κατέστη δυνατή μετά την απόσυρση τακτικών μονάδων των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Οι ενέργειες στη ρωσική στρατιωτική διοίκηση σε αυτήν την περιοχή επικρίνονται δημόσια στα ρωσικά πατριωτικά μέσα ενημέρωσης.

Ενώ, όπως σημειώθηκε νωρίτερα, η υποχώρηση από το Krasniy Lyman ήταν αναμενόμενη, εξακολουθεί να είναι ένα σήμα της πραγματικής κατάστασης στην πρώτη γραμμή σε αυτήν την περιοχή υπό τις συνθήκες έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού και όχι πάντα βέλτιστων αποφάσεων της ρωσικής διοίκησης.

Από το απόγευμα της 1ης Οκτωβρίου, η ρωσική διοίκηση προς αυτή την κατεύθυνση δεν είναι ακόμη σε θέση να συγκρατήσει πλήρως την επιχειρησιακή κρίση και τα γεγονότα στον τομέα αυτό εξελίσσονται σύμφωνα με ένα αρνητικό σενάριο.

Εάν η κατάσταση εξελιχθεί χωρίς αλλαγές, η περιοχή του Krasniy Lyman μπορεί να χαθεί εντελώς τις επόμενες 1-3 ημέρες και η ικανότητα των ρωσικών στρατευμάτων και της διοίκησης να εξασφαλίσουν τη σταθεροποίηση του μετώπου στην περιοχή Kremennaya θα είναι το επόμενο ερώτημα.

Το Torskoye και το Kremennaya θα είναι τα κύρια σημεία των συγκρούσεων, ενώ τα κοντινά χωριά Drobyshevo και Yampol έχουν ήδη καταληφθεί από τις δυνάμεις της Ουκρανίας.

Η τρέχουσα υποχώρηση από το Krasniy Lyman είναι μια λογική συνέπεια της ήττας των ρώσων στις περιοχές Balakleya και Izum. Συγκεκριμένα, μετά την αποχώρηση από το Izyum, η ρωσική στρατιωτική διοίκηση δεν κατάφερε να σταθεροποιήσει πλήρως το μέτωπο στο Oskol, γεγονός που οδήγησε στην προέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μέσω του Redkodub.

Επιπλέον, η πόλη Krasniy Lyman έγινε η πρώτη ρωσική πόλη που καταλήφθηκε από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Η πόλη, επίσημο τμήμα της Ρωσίας, αφέθηκε χωρίς αμυντικό σχεδιασμό…

Lymannw.jpg

ukrainerefmap_1.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης