Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Μεταβατική περίοδος έως το 2026 για την πλήρη προσάρτηση των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών

Ρωσία: Μεταβατική περίοδος έως το 2026 για την πλήρη προσάρτηση των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών
Κατά τη μεταβατική περίοδο αυτές οι περιφέρειες πρόκειται να ενσωματωθούν στα οικονομικά, χρηματοπιστωτικά, πιστωτικά και νομικά συστήματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας
Σχετικά Άρθρα

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DPR), η Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk (LPR), η Περιφέρεια Kherson και η Περιφέρεια Zaporozhye θεωρούνται αποδεκτές στη Ρωσία από τις 30 Σεπτεμβρίου, με τη μεταβατική περίοδο για την ενοποίηση αυτών των περιοχών να διαρκεί έως την 1η Ιανουαρίου 2026.
Αντίστοιχα στοιχεία προβλέπονται στις συνθήκες προσχώρησης αυτών των εδαφών στη Ρωσία, με αναφορές σε αυτά να περιλαμβάνονται σε διατάγματα που δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο του Ρωσικού Συνταγματικού Δικαστηρίου την Κυριακή (2/10/2022).
«Σύμφωνα με το άρθρο 6 της εν λόγω συνθήκης, κηρύσσεται μεταβατική περίοδος από την ημέρα προσχώρησης στη Ρωσική Ομοσπονδία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk και του σχηματισμού νέας οντότητας στη Ρωσία έως την 1η Ιανουαρίου 2026», δήλωσε το Συνταγματικό Δικαστήριο.

Πλήρης ενσωμάτωση

Παρόμοια στοιχεία προβλέπονται σε συνθήκες και για τις άλλες περιφέρειες.
Κατά τη μεταβατική περίοδο αυτές οι περιφέρειες πρόκειται να ενσωματωθούν στα οικονομικά, χρηματοπιστωτικά, πιστωτικά και νομικά συστήματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και στο σύστημα των κρατικών οργάνων εξουσίας.Από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 27 Σεπτεμβρίου οι εν λόγω περιοχές διεξήγαγαν δημοψήφισμα όπου η πλειοψηφία των ψηφοφόρων επέλεξε να ενταχθεί στη Ρωσία.
Την Παρασκευή (30/9), ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin και οι επικεφαλής αυτών των περιφερειών υπέγραψαν συνθήκες για την προσχώρησή τους στη Ρωσία.

Στη Δούμα οι νόμοι για την προσάρτηση

Η ρωσική Δούμα (Κάτω Βουλή) θα εξετάσει τα σχέδια συνταγματικών νόμων για την προσχώρηση των Λαϊκών Δημοκρατιών του Donetsk και του Lugansk (DPR και LPR) και των περιφερειών Kherson και Zaporozhye στη Ρωσία, καθώς και για την επικύρωση αντίστοιχων διεθνών συνθηκών σε συνεδρίαση της ολομέλειας τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022, δήλωσε ο πρόεδρος του Σώματος, Vyacheslav Volodin.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin απέστειλε στην Κρατική Δούμα για επικύρωση τις τέσσερις συνθήκες για την ένταξη των τεσσάρων νέων περιοχών στη Ρωσία (Donetsk, Lugansk, Zaporizhia, και Kherson),
σύμφωνα με τις υπηρεσίες της ρωσικής Κάτω Βουλής.
«Επικυρώστε τη συνθήκη για την προσχώρηση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk στη Ρωσία ως νέα περιοχή», που υπογράφηκε στη Μόσχα στις 30 Σεπτεμβρίου 2022», αναφέρεται στη καταχώρηση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών.
«Τη Δευτέρα θα εξετάσουμε τροποποιήσεις στο συνταγματικό δίκαιο, καθώς και επικύρωση διεθνών συμφωνιών που έχουν ανακοινωθεί και αφορούν την ανάπτυξη νομικού πλαισίου, ώστε κάθε πολίτης που ζει στην επικράτεια τεσσάρων νέων οντοτήτων να αισθάνεται προστατευμένος, όντας εντός των κοινών πλαισίων του νόμου τόσο από την άποψη της κοινωνικής προστασίας, του χρηματοπιστωτικού συστήματος όσο και του οικονομικού χώρου», είπε ο Volodin, σύμφωνα με το Tass.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ενοποίηση της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης απαιτούσε «την έγκριση περίπου 70 νομοσχεδίων».
Νωρίτερα την Κυριακή (2/10) το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ρωσίας ενέκρινε τη δέσμη εγγράφων για την ένταξη της των τεσσάρων περιοχών στη Ρωσική Ομοσπονδία που υπέβαλε ο Ρώσος Πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης