Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova (Ρωσία): Ο Blinken είπε ανοιχτά ότι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ είχαν κίνητρο να καταστρέψουν τους Nord Stream

Zakharova (Ρωσία): Ο Blinken είπε ανοιχτά ότι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ είχαν κίνητρο να καταστρέψουν τους Nord Stream
Η Ρωσία ποτέ δεν χρησιμοποίησε την ενέργεια ως όπλο κατά της Ευρώπης είπε η Zakharova
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Anthony Blinken αναφέρθηκε ξεκάθαρα στα κίνητρα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ να καταστρέψουν τους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 διατύπωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Maria Zakharova.
«Ο Blinken ανοιχτά, χωρίς δισταγμό, μίλησε για το γεγονός ότι οι ΗΠΑ και οι εταίροι τους στο ΝΑΤΟ έχουν κίνητρα για την καταστροφή των αγωγών Nord Stream 1 και 2» ανέφερε σε μήνυμα της στο Telegram η Zakharova, η οποία υποστήριξε ότι ο Blinken ανέφερε πως οι δύο αγωγοί δεν μετέφεραν φυσικό αέριο στην Ευρώπη τη δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς ο Nord Stream 2 δεν λειτούργησε ποτέ, ενώ και ο Nord Stream 1 ήταν σε θέση αναμονής για εβδομάδες επειδή η Ρωσία χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο.
«Η Ρωσία ποτέ δεν χρησιμοποίησε την ενέργεια ως όπλο.
Η Ρωσία, όπως και πριν η ΕΣΣΔ, απλά τροφοδοτούσε την Ευρώπη με αέριο.
Χωρίς διακοπή.
Για 50 χρόνια.
Τα ψέματα της Ουάσινγκτον είναι μόνο για να επιβεβαιώνουν την εγκληματική διαχείριση του θέματος» υποστήριξε η Zakharova.

Το κίνητρο

Κατά τη Zakharova, το κίνητρο για την καταστροφή των αγωγών ήταν όπως είπε και ο Blinken, ότι οι ΗΠΑ κατάφεραν να αυξήσουν την παραγωγή τους και να είναι πλέον ο κορυφαίος προμηθευτής της Ευρώπης με LNG, συμβάλλοντας στην αναπλήρωση των απωλειών πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ευρώπη εξαιτίας των μειωμένων παραδόσεων ή της διακοπής από τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης