Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δραματικές απώλειες των Ουκρανών έχασαν 15.000 στρατιώτες τον Σεπτέμβριο – H Ρωσία υποβαθμίζει την χρήση πυρηνικών

Δραματικές απώλειες των Ουκρανών έχασαν 15.000 στρατιώτες τον Σεπτέμβριο – H Ρωσία υποβαθμίζει την χρήση πυρηνικών
Η νέα προσπάθεια των Ουκρανών στην Kherson απέτυχε

Μπορεί να σημείωσαν επιτυχίες οι Ουκρανοί στο Kharkiv, Izyum και εσχάτως στο Krasny Liman αλλά οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατάφεραν μεγάλο πλήγμα αφού 1200 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν μέσα σε 3 ημέρες…
Με βάση εκτιμήσεις Ρώσων μόνο τον Σεπτέμβριο οι Ουκρανικές δυνάμεις είχαν απώλειες σε νεκρούς και τραυματίες περίπου 15.000.
Εν των μεταξύ η Ρωσία δια μέσω του Peskov του εκπροσώπου του Προέδρου Putin υποβαθμίζει την χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία απαντώντας στην παρότρυνση Ramzan Kadyrov του επικεφαλής της Τσετσενίας.
Στο αμυντικό στρατιωτικό δόγμα της Ρωσίας περιλαμβάνεται η χρήση πυρηνικών όπλων αλλά δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται τα ζητήματα αυτά με συναισθηματισμούς…

Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν την πόλη Kremennaya

Οι Ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν την πόλη Kremennaya στο Luhansk και είναι έτοιμες να αποκρούσουν τις απόπειρες επίθεσης του ουκρανικού στρατού.
Με βάση εκπροσώπους του Luhansk «βρισκόμαστε στην πόλη Kremennaya.
Κοντά στο Krasny Lyman ου Ουκρανοί πέτυχαν κάποια επιτυχία, αλλά δεν κατάφεραν να επιτύχουν τον κύριο στόχο τους - να περικυκλώσουν την πολιτοφυλακή του Luhansk στο Krasny Lyman.
Η παγίδα δεν λειτούργησε.
Οι Ουκρανοί προσπαθούν να κινηθούν μπροστά από το Torskoye, την Chernopopovka και επίσης προς το Svatovo.
Η πόλη Kremennaya ετοιμάζεται για άμυνα.
Ο ρωσικός στρατός σκότωσε περισσότερους από 200 Ουκρανούς στρατιώτες κοντά στο Krasny Lyman, αλλά οι Ουκρανοί βασιζόμενοι στη σημαντική υπεροχή τους σε ανθρώπινο δυναμικό αναπλήρωσαν τις απώλειες.

Μεγάλες απώλειες για τους Ουκρανούς, έχασαν 900 στρατιώτες σε 3 ημέρες 

Οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην κατεύθυνση Krasnolimansky για τρεις ημέρες ανήλθαν σε 900 στρατιωτικούς, όπως ανακοίνωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
«Οι συνολικές απώλειες των μονάδων της 66ης και 93ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προς την κατεύθυνση Krasnolimansky για τρεις ημέρες εχθροπραξιών ανήλθαν σε περισσότερους από 900 Ουκρανούς στρατιωτικούς».
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας προκάλεσαν μεγάλες απώλειες στις εφεδρείες και στις μονάδες της 66ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Slavyansk.
«Έως και 100 στρατιωτικοί, έξι τεθωρακισμένα οχήματα και δύο οχήματα μάχης Grad MLRS καταστράφηκαν σε μια μέρα».

Απέτυχε η προσπάθεια των Ουκρανών στην Kherson

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αποφάσισαν να εισβάλουν στην περιοχή της Kherson από τρεις κατευθύνσεις.
Η κύρια κατεύθυνση ήταν το Mykolaiv, η δεύτερη το χωριό Davydov Brod και από την πόλη του Krivoy Rog της περιοχής Dnepropetrovsk.
Από την πλευρά του Mykolaiv, δεν τα κατάφεραν.
Στο Davydov Brod, επίσης οι Ουκρανοί απέτυχαν, αλλά από το βορρά κατάφεραν να διαρρήξουν την ρωσική άμυνα.
Βρίσκονται στο χωριό Dudchany με στόχο την Kakhovskaya όπου οι ουκρανικές δυνάμεις ηττήθηκαν.

Οι απώλειες των Ουκρανών αυξάνονται

Στην περιοχή Kupyansk, ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν τις περιοχές συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού της 14ης μηχανοκίνησης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στους οικισμούς Kupyansk, Dvurechnaya και Kurilovka στην περιοχή Kharkiv.
Ως αποτέλεσμα, πάνω από 140 Ουκρανοί στρατιωτικοί και 19 μονάδες ειδικού στρατιωτικού εξοπλισμού καταστράφηκαν.
«Οι συνολικές απώλειες του εχθρού στην κατεύθυνση του Kupyansk για τρεις ημέρες μάχης ανήλθαν σε περισσότερους από 500 στρατιώτες και περίπου 60 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού».
Οι ουκρανικές εφεδρείες, συμπεριλαμβανομένων των μονάδων της 66ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας της Ουκρανίας προς την κατεύθυνση του Krasny Lyman κοντά στην πόλη Slavyansk, υπέστησαν επίσης μεγάλες απώλειες.
Μέσα σε μια ημέρα 100 ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν, έξι τεθωρακισμένα οχήματα και δύο οχήματα μάχης MLRS Grad καταστράφηκαν.

Οι Ουκρανοί δεν μετρούν νεκρούς… είναι χιλιάδες

Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας δεν έχει μετρήσει ποτέ τις απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό.
Ο τελευταίος μήνας των εχθροπραξιών στην Ουκρανία χαρακτηρίστηκε από επιθετικές επιχειρήσεις των Ουκρανικών ‘ένοπλων δυνάμεων σε αρκετές περιοχές της χώρας.
Στην περιοχή του Kharkiv σημείωσαν στρατηγική επιτυχία, ενώ στη Kherson, η επιχείρηση κατέληξε σε αποτυχία αφού σκοτώθηκαν χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες.
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις και οι στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ που αναπτύσσονται στην Ουκρανία προσπαθούν να δηλώσουν νέες νίκες για να εμφανίσουν… επιτυχίες στην Δύση, χωρίς να δίνουν σημασία στο τίμημα που πρέπει να πληρώσουν.

Οι ρωσικές δυνάμεις παραπλάνησαν τους Ουκρανούς

Οι δυνάμεις της πολιτοφυλακής του Luhansk (LPR) παραπλάνησαν τα ουκρανικά στρατεύματα, προς την κατεύθυνση του Lisichansk και στη συνέχεια τους αποδεκάτισαν.
Οι Ουκρανικές δυνάμεις υπέστησαν βαρύτατες απώλειες.
«Μια αρκετά μεγάλη εχθρική ομάδα μάχης καταστράφηκε στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk.
Οι Ουκρανοί στην προσπάθεια τους να πλησιάσουν το Lisichansk υπέστησαν συντριπτική ήττα, η Ουκρανική ομάδα κρούσης καταστράφηκε ολοσχερώς.
Να σημειωθεί ότι ο Ρωσικός στρατός κέρδισε την περιοχή του Kremennaya.

Ο Peskov υποβαθμίζει την χρήση πυρηνικών όπλων

Οι επικεφαλής των περιφερειών έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν τη δική τους γνώμη, αλλά ακόμα και στις δύσκολες στιγμές δεν πρέπει να κυριαρχούν τα συναισθήματα, τόνισε ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Peskov, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αρχηγού της Τσετσενίας, Ramzan Kadyrov, ότι κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης «χρειάζονται πιο δραστικά μέτρα, στρατιωτικός νόμος στις παραμεθόριες περιοχές και χρήση πυρηνικών όπλων χαμηλής απόδοσης».
«Οι αρχηγοί των περιφερειών έχουν την εξουσία να εκφράζουν την άποψή τους και να προβαίνουν σε αξιολογήσεις.
Εξάλλου, αυτοί είναι οι επικεφαλής ολόκληρων περιοχών της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένου του Ramzan Kadyrov, ο οποίος, όπως γνωρίζετε, έχει κάνει πολλά από την αρχή και συμβάλλει καθοριστικά στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση.

Τι αναφέρει το ρωσικό στρατιωτικό δόγμα

Σύμφωνα με το ρωσικό πυρηνικό δόγμα (Βασικές αρχές της κρατικής πολιτικής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής του 2020), η χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία είναι δυνατή εάν ο εχθρός χρησιμοποιήσει πυρηνικά ή άλλους τύπους όπλων μαζικής καταστροφής κατά της Ρωσίας.
Ωστόσο ακόμη και με χρήση συμβατικών όπλων, όταν απειλείται η ίδια η ύπαρξη του κράτους η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.
xx1_4.jpg

ukrainerefmap_2.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης