Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Σουηδία σταματά τον εμβολιασμό των παιδιών για τον κορωνοϊό

Η Σουηδία σταματά τον εμβολιασμό των παιδιών για τον κορωνοϊό
Σε αντίθεση με τις περισσότερες άλλες χώρες, η Σουηδία αρνήθηκε να εφαρμόσει δρακόντεια lockdown για την COVID-19
Η Σουηδική Αρχή Δημόσιας Υγείας σταματά να συνιστά στα υγιή παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών να λαμβάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Σουηδικής Αρχή Δημόσιας Υγείας, η γενική σύσταση ότι τα υγιή παιδιά ηλικίας 12 με 17 ετών πρέπει να λαμβάνουν το εμβόλιο κατά της COVID – 19 δεν θα βρίσκεται σε ισχύ μετά τις 31 Οκτωβρίου.
Στην ανακοίνωση αναφέρθηκε στον «πολύ χαμηλό κίνδυνο σοβαρής ασθένειας και θανάτου από COVID-19» σε παιδιά και εφήβους. Μετά τις 31 Οκτωβρίου, ο εμβολιασμός θα συνιστάται μόνο για ορισμένα παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Ο Soren Andersson, αξιωματούχος της σουηδικής υπηρεσίας υγείας, εξήγησε
αναλυτικά την αλλαγή στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό SVT και είπε ότι «βλέπουμε ότι η ανάγκη για φροντίδα εξαιτίας της COVID-19 ήταν χαμηλή μεταξύ των παιδιών και των νέων κατά τη διάρκεια της πανδημίας» και πρόσθεσε ότι η ανάγκη για εμβόλια έχει «μειωθεί από τότε που άρχισε να εξαπλώνεται η μετάλλαξη του ιού, οmicron».
«Σε αυτή τη φάση της πανδημίας, δεν βλέπουμε ότι υπάρχει ανάγκη για εμβολιασμό σε αυτήν την ομάδα», συνέχισε ο Andersson.
Για άτομα άνω των 18 ετών, η σουηδική υγειονομική αρχή εξακολουθεί να συνιστά τρεις δόσεις εμβολίου, ενώ συνιστώνται τέσσερις δόσεις για άτομα άνω των 65 ετών.

Η αντιμετώπιση της Σουηδίας

Σε αντίθεση με τις περισσότερες άλλες χώρες, η Σουηδία αρνήθηκε να εφαρμόσει δρακόντεια lockdown για την COVID-19.
Τα δεδομένα και οι μελέτες έχουν δείξει ότι το σκανδιναβικό έθνος μπορεί να έχει υποστεί λιγότερη ζημιά από τον ιό και τα lockdown σε σύγκριση με τα έθνη που εφάρμοσαν αυτά τα μέτρα.
Αφού είδε έναν σχετικά υψηλό αριθμό θανάτων στην αρχή της πανδημίας, η Σουηδία βλέπει τώρα λιγότερους θανάτους από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Η Δανία αλλάζει το εμβόλιο

Στην Δανία, οι αρχές εξέδωσαν παρόμοια αλλαγή και δεν θα προσφέρουν σε άτομα ηλικίας κάτω των 50 ετών περισσότερα ενισχυτικά εμβολίου για την COVID-19.
«Ο σκοπός του εμβολιασμού δεν είναι η πρόληψη της μόλυνσης από τον COVID-19 και, επομένως, σε άτομα ηλικίας κάτω των 50 ετών δεν προσφέρεται επί του παρόντος αναμνηστικός εμβολιασμός», έγραψε η υπηρεσία υγείας της χώρας.
Άτομα κάτω των 50 ετών, είπε, «γενικά δεν διατρέχουν ιδιαίτερα υψηλότερο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά» από τον ιό.
Ταυτόχρονα, οι νεότεροι άνθρωποι είναι επίσης «καλά προστατευμένοι από το να αρρωστήσουν σοβαρά» και «πολύ μεγάλος αριθμός από αυτούς έχουν ήδη εμβολιαστεί και έχουν μολυνθεί στο παρελθόν», σύμφωνα με την αρχή.
Την ίδια ώρα, η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου είπε ότι τα παιδιά που δεν είχαν κλείσει τα 5 μέχρι το τέλος Αυγούστου δεν θα τους προσφερθούν εμβόλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης