Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (Ρωσία): Η Δύση χρησιμοποίησε τον Zelensky για να κηρύξει τον πόλεμο στη Ρωσία

Lavrov (Ρωσία): Η Δύση χρησιμοποίησε τον Zelensky για να κηρύξει τον πόλεμο στη Ρωσία

Το Κίεβο δεν κρύβει τη νέο-ναζιστική του ταυτότητα είπε ο Lavrov

Σχετικά Άρθρα
Πυρά κατά της κυβέρνησης του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky εξαπέλυσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Sergei Lavrov, ο οποίος υποστήριξε πως οι Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν κρύβουν πλέον τη νέο – ναζιστική τους ταυτότητα.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Άνω Βουλή της Ρωσίας, η οποία επικύρωσε την προσάρτηση των Donbass, Kherson, Zaporizhia στη Ρωσία, ο Lavrov υπογράμμισε πως «οι αξιωματούχοι της Ουκρανίας επιδεικνύουν ασύστολα τον νεοναζιστικό χαρακτήρα τους, καλώντας ανοιχτά να σφάξουν Ρώσους σε όλο τον κόσμο».
Όπως είπε ο Lavrov, η Δύση ενθάρρυνε τους πιο ακραίους Ουκρανούς να ακολουθήσουν μια στρατιωτική στρατηγική στο Donbass.

Έκλεισαν τα μάτια

«Η Δύση έκλεισε τα μάτια σε αυτά που έκαναν οι Ουκρανοί ακραίοι, οι οποίοι ήθελαν να επιλύσουν το ζήτημα του Donbass με τη βία, το οποίο ήταν το περίφημο Σχέδιο Β.
Επιπλέον, η Δύση υποστήριξε στην πραγματικότητα την εφαρμογή αυτού του σεναρίου.
Στην ομιλία του στο Κρεμλίνο στις 30 Σεπτεμβρίου, ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε λεπτομερώς για τα πραγματικά σχέδια των ΗΠΑ και των δορυφόρων τους να χρησιμοποιήσουν το καθεστώς Zelensky για να διεξάγουν πόλεμο εναντίον της Ρωσίας» τόνισε ο Zelensky.

Επανένωση με την ιστορική τους πατρίδα

Αναφερόμενος στην ένταξη των περιοχών αυτών στη Ρωσία, ο Lavrov σημείωσε ότι πρόκειται για την υλοποίηση «της μακροχρόνιας προσδοκίας των ανθρώπων αυτών για επανένωση με την ιστορική τους πατρίδα» αλλά και «ένα αμυντικό μέτρο ενάντια στις ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου».
«Η Ρωσία δεν μπορούσε παρά να έρθει για να σώσει τον πολύπαθο πληθυσμό του Donbass και να υπερασπιστεί τους κατοίκους των περιοχών Zaporizhia και Kherson από αυτό το απάνθρωπο καθεστώς» υποστήριξε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, ο οποίος υποστήριξε πως δεν την απασχολεί καθόλου τη Μόσχα εάν τα δυτικά κράτη θα αναγνωρίσουν τις νέες τέσσερις ρωσικές επαρχίες..

Η Δύση καταλαβαίνει ότι έχουμε δίκιο

Επιπλέον, ο Lavrov υπογράμμισε πως η συντριπτική πλειονότητα της Δύσης κατανοεί ότι η Μόσχα έχει δίκιο όσον αφορά την Ουκρανία.
«Σας διαβεβαιώνω ότι η συντριπτική πλειονότητα των χωρών κατανοεί ότι έχουμε δίκιο, αλλά, αντικειμενικά μιλώντας, δεν έχουν όλες το θάρρος και τη δύναμη να μιλήσουν ειλικρινά γι' αυτό.
Πάντως, μια συντριπτική πλειοψηφία αρνείται να υποστηρίξει τα βήματα που η Δύση λαμβάνει στην οικονομική σφαίρα και στη συνολική πίεση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας» είπε ο Lavrov, αναφέροντας πως «η Δύση, βυθισμένη σε μια αντιρωσική φρενίτιδα, αισθάνεται την έλλειψη ισχυρών επιχειρημάτων για να υποστηρίξει τη θέση της και επιδιώκει να εκφοβίσει όλες τις άλλες χώρες, πρώτα και κύρια, τις αναπτυσσόμενες χώρες της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής, χρησιμοποιώντας απειλές και εκβιασμούς για να τους κάνει να καταδικάσουν τη Ρωσία»

Είναι αδύναμοι

Όπως είπε, αυτό είναι μια ακόμα απόδειξη της αδυναμίας της Δύσης.
«Αν πιστεύουν ότι έχουν δίκιο, θα πρέπει να μας πουν τη γνώμη τους για συγκεκριμένες διεθνείς εξελίξεις και να αφήσουν τους άλλους να αποφασίσουν μόνοι τους, ποιων τα επιχειρήματα είναι πιο πειστικά σε αυτήν την περίπτωση, της Ρωσίας και των κατοίκων του Donbass και της Ουκρανίας που δεν θέλουν να παραμείνουν υπό το νεοναζιστικό καθεστώς του Κιέβου ή της Δύσης που έχει κηρύξει την Ουκρανία φάρο της Δημοκρατίας και έχει υποσχεθεί να πολεμήσουν μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό προκειμένου να εξασθενήσουν όσο μπορούν περισσότερο τη Ρωσία;» διερωτήθηκε ο Lavrov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης