Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ανάκαμψη σε υπηρεσίες και μεταποίηση, εν μέσω κυρώσεων και πολέμου

Ρωσία: Ανάκαμψη σε υπηρεσίες και μεταποίηση, εν μέσω κυρώσεων και πολέμου
Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη αυξήθηκε χάρη στις ελπίδες για αυξημένη ζήτηση
Στην ανάπτυξη επέστρεψε ο τομέας των υπηρεσιών της Ρωσίας τον Σεπτέμβριο, ενισχυμένος από την αύξηση της εγχώριας ζήτησης, αν και οι κυρώσεις κατά της Μόσχας εξακολουθούν να περιορίζουν τις παραγγελίες από το εξωτερικό.
Ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) της S&P Global για τις ρωσικές υπηρεσίες αυξήθηκε στο 51,1 τον Σεπτέμβριο, κινούμενος ξανά πάνω από το όριο του 50, το οποίο διαχωρίζει τη συρρίκνωση από την επέκταση, αφού υποχώρησε κάτω από αυτό το επίπεδο τον Αύγουστο στο 49,9.
Οι νέες παραγγελίες εξαγωγών μειώθηκαν περαιτέρω από τα επίπεδα του Αυγούστου και ενώ οι νέες επιχειρήσεις αυξήθηκαν, αυτό έγινε με τον πιο αργό ρυθμό στην τρέχουσα τετράμηνη ακολουθία επέκτασης.
Η απασχόληση μειώθηκε επίσης, με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Μάιο.
Δεν ήταν σαφές πόσο επιβάρυνε το εργατικό δυναμικό η εντολή μερικής επιστράτευσης, που δόθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου από τον πρόεδρο Vladimir Putin. 
Δεκάδες χιλιάδες άνδρες έχουν επιστρατευτεί στο στρατό ή έχουν φύγει στο εξωτερικό από τότε.
Οι ανησυχίες σχετικά με την οικονομική και πολιτική αβεβαιότητα επιβάρυναν το κλίμα, ανέφερε η S&P, αν και η επιχειρηματική εμπιστοσύνη αυξήθηκε χάρη στις ελπίδες για αυξημένη ζήτηση από τους πελάτες.
Έταιρη έρευνα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα έδειξε ότι η ρωσική εργοστασιακή δραστηριότητα αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 3-1/2 ετών τον Σεπτέμβριο, αν και οι δυτικές κυρώσεις συνέχισαν να επιβαρύνουν τις εξαγωγικές επιχειρήσεις.
Ο μεταποιητικός τομέας κατέγραψε έξι μήνες συρρίκνωσης που ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο, όταν η Ρωσία έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία, προκαλώντας πρωτοφανείς δυτικές κυρώσεις στη Μόσχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης