Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπερπολυτελή καταφύγια από πυρηνικό πόλεμο προσφέρει η Ελβετία - Νέες επενδύσεις λόγω... Ρωσίας

Υπερπολυτελή καταφύγια από πυρηνικό πόλεμο προσφέρει η Ελβετία - Νέες επενδύσεις λόγω... Ρωσίας
Οι κατοικίες είναι διαθέσιμες στις ΗΠΑ, την ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Τα νέα της καταφύγια L'Heritage - για άτομα με εξαιρετικά υψηλή περιουσία που θέλουν να περάσουν την... αποκάλυψη μέσα στην πολυτέλεια που έχουν συνηθίσει, παρουσίασε η ελβετική εταιρεία Oppidum.
Η Oppidum, ανέθεσε στον Γάλλο αρχιτέκτονα Marc Prigent να σχεδιάσει τις υπόγειες κατοικίες για "πρωτοφανείς εποχές" - με την καθεμία να προσφέρει τουλάχιστον 10.000 τετραγωνικά πόδια χώρου.
Οι κατοικίες μπορούν να προσαρμοστούν στα γούστα του ιδιοκτήτη - και μπορούν να περιλαμβάνουν επιπλέον εγκαταστάσεις, όπως ένα πολύ μεγάλο γκαράζ, μια ιδιωτική γκαλερί τέχνης, σαλόνια συνεδριάσεων, έναν εσωτερικό κήπο, ακόμη και ένα σπα με ιδιωτική πισίνα, σύμφωνα με το Robb Report.


Φιλτράρεται ο... αέρας

Οι κατοικίες διαθέτουν δύο ανεξάρτητα συστήματα φιλτραρίσματος του αέρα - μια κύρια μονάδα για λειτουργία σε καιρό ειρήνης, η οποία παρέχει φρέσκο αέρα επ' αόριστον, και ένα υπερσύγχρονο δευτερεύον σύστημα φιλτραρίσματος του αέρα που μπορεί να προστατεύσει από τους αερομεταφερόμενους μολυσματικούς παράγοντες "είτε πρόκειται για ραδιενεργούς, χημικούς, βιολογικούς ή πυρηνικούς", σύμφωνα με την ιστοσελίδα.
Σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη, το μοναδικό απόθεμα αέρα υψηλής πίεσης και η εσωτερική κυκλοφορία της Oppidum παρέχουν επαρκές επίπεδο οξυγόνου στο κτίριο και ταυτόχρονα διατηρούν υπερπίεση για να εξασφαλίσουν απόλυτη αεροστεγανότητα και αεροστεγανότητα του εσωτερικού περιβάλλοντος.

Το φιλτράρισμα του αέρα περιλαμβάνει σύστημα απομάκρυνσης CO2 για την παροχή αναπνεύσιμου αέρα όταν δεν υπάρχει επαρκής ή καθόλου παροχή φρέσκου αέρα στο κτίριο.
Εάν είναι απαραίτητο, η βοηθητική παροχή που συνδέεται με την απομάκρυνση CO2 θα παρέχει επαρκές επίπεδο οξυγόνου.

Κέλυφος οπλισμένου σκυροδέματος

Η κύρια δομή είναι ένα κέλυφος από οπλισμένο σκυρόδεμα σχεδιασμένο για στατικά και δυναμικά φορτία, εκρήξεις ή κρουστικά κύματα, σεισμικότητα και άλλους παράγοντες, ενώ τα καταφύγια μπορούν να "σχεδιαστούν ακόμη και για το υψηλότερο επίπεδο προστασίας του ΝΑΤΟ STANAG 2280:2016".
Η ισχυρή ασφάλεια είναι το κλειδί, δεδομένου ότι αυτά τα καταφύγια είναι φτιαγμένα για να ξεπεράσουν μια... αποκάλυψη σε ακραία πολυτέλεια.
Για το σκοπό αυτό, οι οχυρωμένες πόρτες έκρηξης ελέγχονται από έναν πολυβιομετρικό μετρητή που σαρώνει το πρόσωπο, την ίριδα, την παλάμη και τα δακτυλικά αποτυπώματα του κατοίκου.


Κάθε κατοικία διαθέτει επίσης ένα ενσωματωμένο, στρατιωτικού επιπέδου σύστημα ασφαλείας, καθώς και (φυσικά) τη δυνατότητα επιβίωσης εκτός δικτύου.
"Είναι τόποι γαλήνης και απόλυτης ασφάλειας για τους ιδιοκτήτες και τις οικογένειές τους.
Έχουμε το προνόμιο να προσφέρουμε στους πελάτες μας τα υψηλότερα επίπεδα υπηρεσιών, δημιουργώντας όμορφα μέρη που θα προστατεύουν τους ίδιους και την κληρονομιά τους για τις επόμενες γενιές", δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Oppidum, Jakub Zamrazil.
Οι κατοικίες είναι διαθέσιμες στις ΗΠΑ, την ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης