Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δανία: Διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών την 1η Νοεμβρίου 2022

Δανία: Διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών την 1η Νοεμβρίου 2022
Η Frederiksen που βρίσκεται στην πρωθυπουργία από τον Ιούνιο του 2019 έπρεπε να διενεργήσει εκλογές μέχρι τον Ιούνιο του 2023 με βάση το εκλογικό σύστημα της Δανίας

Η πρωθυπουργός της Δανίας Mette Frederiksen προκήρυξε σήμερα 5/10 βουλευτικές εκλογές για την 1η Νοεμβρίου 2022.
«Ενημέρωσα σήμερα την βασίλισσα ότι θα διεξαχθούν εκλογές για το κοινοβούλιο» είπε η ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Η Frederiksen που βρίσκεται στην πρωθυπουργία από τον Ιούνιο του 2019 έπρεπε να διενεργήσει εκλογές μέχρι τον Ιούνιο του 2023 με βάση το εκλογικό σύστημα της Δανίας.
Αλλά δέχτηκε τελεσίγραφο από ένα μικρό κόμμα αναγκάζοντας έτσι την κυβέρνηση μειοψηφίας της να της ζητήσει να προκηρύξει εκλογές πριν από την πρώτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου στις 6 Οκτωβρίου.
Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το «κόκκινο μπλοκ», που απαρτίζεται από αρκετά αριστερά κόμματα υπό τους Σοσιαλδημοκράτες, θα εξασφάλιζαν μεταξύ 47% και 50% των ψήφων σε σύγκριση με 49% με 50% που θα λάμβανε το «γαλάζιο μπλοκ», το οποίο περιλαμβάνει το Φιλελεύθερο Κόμμα, το Συντηρητικό Κόμμα και τρία ακροδεξιά εθνικιστικά κόμματα.
Σε ό,τι αφορά στις έδρες κανένα από τα δύο μπλοκ δεν διαθέτει πλειοψηφία στο εθνικό κοινοβούλιο χωρίς τη στήριξη βουλευτών της Γροιλανδίας και των Νήσων Φερόε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης