Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος: Οι ΗΠΑ να μειώσουν την εξάρτησή τους από τον OPEC+

Λευκός Οίκος: Οι ΗΠΑ να μειώσουν την εξάρτησή τους από τον OPEC+
Η μείωση αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τον Νοέμβριο 2022.
Οι ΗΠΑ πρέπει να εξαρτώνται λιγότερο από τον OPEC+ και τους ξένους παραγωγούς πετρελαίου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, John Kirby.
Τα λόγια του Αμερικανού αξιωματούχου, έρχονται μετά την συμφωνία του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών την Τετάρτη 5/10, για τις μεγαλύτερες περικοπές παραγωγής από την έναρξη της COVID-19.
Κατά τη συνεδρίαση του στη Βιέννη της Αυστρίας που ολοκληρώθηκε, τα μέλη του OPEC+ φαίνεται πως κατέληξαν σε μια μείωση της παραγωγής κατά 2 εκατ. βαρέλια ημερησίως, όπως μετέδωσε το Reuters.
Η μείωση αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τον Νοέμβριο 2022.
Η μείωση της παραγωγής είναι η μεγαλύτερη στην οποία έχει προχωρήσει ο OPEC+ από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού το 2020 και την περικοπή κατά 9,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως, όταν τα lockdown είχαν επιφέρει μεγάλο πλήγμα στη ζήτηση πετρελαίου διεθνώς.
Ο Kirby είπε επίσης στο Fox News ότι οι περικοπές σήμαιναν ότι ο OPEC+ «προσάρμοζε (τους) αριθμούς λίγο κάτω» μετά την αύξηση της παραγωγής το καλοκαίρι.
«Ο OPEC+ είπε στον κόσμο ότι παράγει τρεισήμισι εκατομμύρια βαρέλια περισσότερα από αυτά που δηλώνει στην πραγματικότητα.
Επομένως, κατά κάποιο τρόπο αυτή η ανακοινωθείσα μείωση πραγματικά τους φέρνει ξανά σε μεγαλύτερη ευθυγράμμιση με την πραγματική παραγωγή» έσπευσε να συμπληρώσει.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης