Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανοί και Βρετανοί σχεδιάζουν την κατάληψη του πυρηνικού εργοστασίου Zaporizhia ή σαμποτάζ με πλημμύρες

Ουκρανοί και Βρετανοί σχεδιάζουν την κατάληψη του πυρηνικού εργοστασίου Zaporizhia ή σαμποτάζ με πλημμύρες
H Ουκρανική SBU έχει ήδη επεξεργαστεί ένα σχέδιο όπου «η παράκτια περιοχή της Zaporizhia θα πλημμυρίσει από ένα τεράστιο κύμα ύψους τουλάχιστον 20 μέτρων, το οποίο θα ταξιδεύει με πάνω από 17 m/s ή πάνω από 60 km/h»

Ουκρανοί και Βρετανοί σχεδιάζουν επίθεση ή σαμποτάζ στην περιοχή Zaporizhye ή Zaporizhia αναφέρουν οι ρωσικές πηγές.
Εν τω μεταξύ ο ρώσος Πρόεδρος Putin με διάταγμα κατέστησε το πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος ιδιοκτησία της Ρωσίας…
Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την οργή των Ουκρανών και του Zelensky του Προέδρου της Ουκρανίας που επισήμανε ότι η ενέργεια αυτή είναι παράνομη.

Η εμπλοκή των βρετανών

Όλες οι αποφάσεις για τη διεξαγωγή εχθροπραξιών από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) στην περιοχή Zaporizhye λαμβάνονται από εκπροσώπους του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλων χωρών του ΝΑΤΟ.
Η γραμμή επαφής της Zaporizha εποπτεύεται από τους Βρετανούς.
Ούτε μια ενέργεια στρατιωτικού χαρακτήρα, ιδιαίτερα καίριας σημασίας, δεν πραγματοποιείται χωρίς την έγκριση των Βρετανών ή χωρίς τη διαταγή τους.
Οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας αντιμετωπίζουν τους κατοίκους της περιοχής Zaporizhye ως τροφή για κανόνια.
Οι Ουκρανοί λένε… στείλτε διακόσια, πεντακόσια κρέατα και ούτω καθεξής.
Δηλαδή, μιλάμε ξεκάθαρα για τον αριθμό των ανθρώπων και την καταγωγή τους».

Ετοιμάζουν σχέδιο κατάληψης του πυρηνικού εργοστασίου της Zaporizhia οι Ουκρανοί

Οι ειδικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με τη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου ετοιμάζονται να καταλάβουν το πυρηνικό εργοστάσιο της Zaporizhia.
Ομάδες 100 έως 110 ατόμων συμμετέχουν στις ασκήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας
Η ελίτ των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) - Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων - με τη συμμετοχή Βρετανών ειδικών εκπαιδεύεται για την κατάληψη του Πυρηνικού Σταθμού της Zaporizhia (ZNPP).
Οι ασκήσεις πραγματοποιούνται στην πάνω πλευρά του Δνείπερου, δηλαδή απέναντι του υδροηλεκτρικού σταθμού του Δνείπερου, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής του οικισμού Volnoandreevka.
«Είναι σημαντικό εδώ ότι οι ασκήσεις πραγματοποιούνται όχι μόνο με τη χρήση φορητών όπλων, ATGM, MANPADS, αλλά και επιθετικών drones Bayraktar TB-2.
Και οι πυροβολισμοί στις περιοχές γύρω από το Energodar, ιδιαίτερα στα χωριά Ivanovka και Balka, είναι πιθανότατα μια ένδειξη.
Σύμφωνα με τον ίδιο, για την επιχείρηση έχουν προετοιμαστεί αρκετές δεκάδες αυτοκινούμενες διαβάσεις πλωτών, η ταχύτητα των οποίων μπορεί να φτάσει τα 20 χλμ./ώρα.

Ο πυρηνικός σταθμός Zaporizhye, που βρίσκεται στο Energodar, βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων.
Οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας βομβαρδίζουν τακτικά τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Zaporizha με βαρέα όπλα και προσπαθούν να εισχωρήσουν στρατεύματα από την πλευρά του ποταμού.
Μια τέτοια προσπάθεια, επιχειρήθηκε από τους Ουκρανούς πριν την 1η Σεπτεμβρίου αλλά απέτυχε…

Ετοιμάζουν σαμποτάζ με πλημμύρες 

Η Ουκρανία συλλέγει πληροφορίες σε περίπτωση που καταστρέψει υδροηλεκτρικά φράγματα, προκειμένου πλημμυρίσει τον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia.
H Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) έχει συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες του πυρηνικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής σε περίπτωση πλημμύρας σε έναν ολόκληρο καταρράκτη υδροηλεκτρικών φραγμάτων, συμπεριλαμβανομένων των υδροηλεκτρικών φραγμάτων Kremenchug, Srednedneprovskaya και Dnieper.
«Αυτό υποδηλώνει ότι προετοιμάζουν προβοκάτσιες που αφορούν είτε κατάρρευση του φράγματος του Δνείπερου είτε άνοιγμα της πύλης με κύριο στόχο να πλημμυρίσουν τον πυρηνικό σταθμό Zaporizhia.
H Ουκρανική SBU έχει ήδη επεξεργαστεί ένα σχέδιο όπου «η παράκτια περιοχή της Zaporizhia θα πλημμυρίσει από ένα τεράστιο κύμα ύψους τουλάχιστον 20 μέτρων, το οποίο θα ταξιδεύει με πάνω από 17 m/s ή πάνω από 60 km/h»
Τουλάχιστον τέσσερις συνοικίες της πόλης θα υποστούν ζημιές, με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να βρίσκονται στην επικίνδυνη περιοχή.
Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα όχι απλών πλημμυρών, αλλά ανθρώπινων απωλειών.
Η περιοχή του πυρηνικού εργοστασίου θα πλημμυρίσει και θα είναι ακατάλληλη για αποκατάσταση, επανεκκίνηση και παραγωγή ενέργειας.
Σε περίπτωση κατάρρευσης και των τριών φραγμάτων, το νερό θα φτάσει στον πυρηνικό σταθμό σε περίπου πέντε ώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης