Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανεκόπη επίθεση του ουκρανικού στρατού - Έπεσε πάνω σε γραμμή άμυνας των Ρώσων 140 χλμ μακριά από τη Kherson

Ανεκόπη επίθεση του ουκρανικού στρατού - Έπεσε πάνω σε γραμμή άμυνας των Ρώσων 140 χλμ μακριά από τη Kherson
Πριν από λίγες ημέρες, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν αντεπίθεση στο βόρειο τμήμα της περιοχής Kherson
Σχετικά Άρθρα

(upd1) Ένας μεγάλος αριθμός στρατιωτικού εξοπλισμού και ανθρώπινου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας «έπεσε» πάνω στη γραμμή άμυνας που είχε στήσει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας 140 χιλιόμετρα από την Kherson και εξουδετερώθηκε, δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης Stremousov στον αέρα του Channel One.
«Μια πολύ μεγάλη συσσώρευση εξοπλισμού, μια μεγάλη συσσώρευση ανθρώπινου δυναμικού καταρρίφθηκε. 
Σε γενικές γραμμές, όλες αυτές οι δυνάμεις σπεύδουν στη Kherson...
Τώρα η σειρά του Davydov Brod έχει περάσει, πήγαν κοντά στον Δνείπερο.
Η καταστροφή (τους) συνεχίζεται.
Προσπαθούν να περάσουν από αυτό το πέρασμα, αλλά δεν είναι μικρή απόσταση από το Kherson, είναι περίπου 140 χλμ αυτή τη στιγμή.
Οι Ναζί έχουν πέσει σε μια πολυεπίπεδη γραμμή άμυνας μας, η οποία έχει χτιστεί από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας», ανέφερε το RIA Novosti επικαλούμενο τον Stremousov.
Πριν από λίγες ημέρες, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν αντεπίθεση στο βόρειο τμήμα της περιοχής Kherson.
Στις 2 Οκτωβρίου, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφερε ότι ο εχθρός διεξήγαγε ενεργές επιθετικές επιχειρήσεις προς την κατεύθυνση του οικισμού Davydov Brod, αλλά τους ανέκοψαν.
Οι απώλειες του ουκρανικού στρατού ξεπέρασαν τα 240 άτομα.

Υπουργείο Άμυνας Ρωσία: Καταστολή της επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και στο Κρασνολιμάνσκ

Παράλληλα, τα ρωσικά στρατεύματα
σταμάτησαν την επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) στην κατεύθυνση Krasnolymansk, καταστρέφοντας σκοτώνοντας πάνω από 30 στρατιώτες ουκρανικών μονάδων ενώ προσπαθούσαν να διασχίσουν τον ποταμό Zherebets δήλωσε αργότερα την Παρασκευή 7/10 ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Ηχηρή απάντηση Ρώσων: Κατέρριψαν αμερικανικούς πύραυλους HIMARS που εκτοξεύτηκαν από Ουκρανούς στο Antonovsky

Το ρωσικό σύστημα αεράμυνας κατέρριψε χθες 6/10 πέντε πυραύλους HIMARS που εκτόξευσαν ουκρανικά στρατεύματα προς την κατεύθυνση της γέφυρας Antonovsky, ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της περιοχής Kherson.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χτυπούν τακτικά τη γέφυρα Antonovsky, η οποία συνδέει τις όχθες του ποταμού Δνείπερου. 
Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το Ria Novosti, δολίως
 ουκρανικά στρατεύματα εκτόξευσαν πυραύλους σε κτίριο κατοικιών στην ρωσική πλέον Kherson, δήλωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της πόλης.
«Επιβεβαιώνουμε τον βομβαρδισμό HIMARS σε κτίριο κατοικιών στο Tekstilshchiki. Επίσημες πληροφορίες για τα θύματα θα δοθούν από το υπουργείο Υγείας της περιοχής», είπε στους δημοσιογράφους.
Πάντως, σύμφωνα με τον αναπληρωτή επικεφαλής της διοίκησης της περιοχής Kherson Kirill Stremousov, η γέφυρα δεν υπέστη ζημιές.
Κατά τη διάρκεια της πολεμικής επιχείρησης, ο ρωσικός στρατός ανέλαβε τον έλεγχο του Αζοφικού τμήματος της Περιφέρειας Zaporozhye και ολόκληρης της Περιφέρειας Kherson, καταλαμβάνοντας μεγάλες πόλεις όπως η Kherson, η Melitopol και το Berdyansk και αποκόπτοντας την Ουκρανία από την Αζοφική Θάλασσα.

Ανεπιτυχής επίθεση - Μαίνονται οι μάχες


Ουκρανικά στρατεύματα επετέθησαν και χθες 5/10 με πυραύλους HIMARS MLRS στη γέφυρα Antonovsky στο Δνείπερο στη Kherson.
«Ο εχθρός συνεχίζει να πυροβολεί πολιτικούς στόχους στην πόλη Χερσώνα, έτσι στις 16:40 το εγκληματικό καθεστώς του Κιέβου εκτόξευσε έξι πυραύλους HIMARS στη γέφυρα Antonovsky, τρεις καταρρίφθηκαν και τρεις έπληξαν την περιοχή της γέφυρας, σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες. δεν υπήρξαν θύματα», αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ.
Κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης, ο ρωσικός στρατός ανέλαβε τον έλεγχο του Αζοφικού τμήματος της Περιφέρειας Zaporozhye και ολόκληρης της Περιφέρειας Kherson, καταλαμβάνοντας μεγάλες πόλεις όπως η Kherson , η Melitopol και το Berdyansk και αποκόπτοντας την Ουκρανία από την Αζοφική Θάλασσα.
Νέες διοικήσεις έχουν σχηματιστεί και στις δύο περιοχές, τα ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί εκπέμπουν, οι εμπορικές και συγκοινωνιακές συνδέσεις με την Κριμαία αποκαθίστανται.
Ο πρόεδρος Putin και οι περιφερειακοί ηγέτες υπέγραψαν τις συμφωνίες στις 30 Σεπτεμβρίου στο Κρεμλίνο.
Στις 2 Οκτωβρίου, το Συνταγματικό Δικαστήριο τα έκρινε σύμφωνα με τον Βασικό Νόμο.
Η Κρατική Δούμα και το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας επικύρωσαν τις συνθήκες και υιοθέτησαν συνταγματικούς νόμους.

Zakharova (Ρωσία): Οι ΗΠΑ με τους HIMARS θέλουν να πνίξουν στο αίμα την Ουκρανία

Οι ΗΠΑ με την αποστολή των πυραυλικών συστημάτων HIMARS θέλουν να πνίξουν στο αίμα την Ουκρανία υποστήριξε η Maria Zakharova, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, αναφερόμενη στο νέο «πακέτο» της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο.
«Κάθε εβδομάδα που περνάει όλο και περισσότερα χρήματα ρίχνονται εκεί, στο καθεστώς του Κιέβου, για να διασφαλιστεί ότι οι εχθροπραξίες δεν θα σταματήσουν και ότι θα πεθαίνουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι.
Θέλουν να πνίξουν την περιοχή στο αίμα με αμερικανικά χρήματα που δεν προκύπτουν με τίποτα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, των οποίων το δημόσιο χρέος ξεπέρασε πρόσφατα τα 31 τρισεκατομμύρια δολάρια» ανέφερε η Zakharova, επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να στείλουν άλλους τέσσερις εκτοξευτήρες HIMARS στο πλαίσιο της νέας στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ, ύψους 625 εκατομμυρίων δολαρίων.
Το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν διαρκώς οι αναφορές κορυφαίων Ρώσων αξιωματούχων για το ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις δεν πολεμούν μόνο με τους Ουκρανούς στρατιώτες, αλλά με πλήθος ξένων μισθοφόρων αλλά και δυνάμεων από τις ΗΠΑ, τη Μ. Βρετανία και άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Μας μισούν

«Μπορείτε να φανταστείτε τι μίσος τρέφουν για εμάς.
Οι Αμερικάνοι παραδέχονται δημόσια ότι δίνουν δορυφορικά και άλλα δεδομένα πληροφοριών στη διοίκηση του ουκρανικού στρατού σχεδόν σε πραγματικό χρόνο και συμμετέχουν στο σχεδιασμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων.
Τι είναι αυτό, αν όχι συνενοχή;
Πρόκειται για έναν πραγματικό υβριδικό πόλεμο» υπογράμμισε η Zakharova, η οποία την ίδια στιγμή κατηγόρησε το Κίεβο ότι εκδικείται τους πολίτες των τεσσάρων νέων ρωσικών επαρχιών για την απόφαση τους να ενταχθούν στη Ρωσία.
«Οι ναζιστές μαχητές έχουν πάρει απροκάλυπτα την εκδίκησή τους σε πολίτες για τη συνειδητή επιλογή που έκαναν υπέρ του με ποιον θέλουν να είναι.
Η απελευθέρωση αυτών των εδαφών θα συνεχιστεί, οι κατεστραμμένες υποδομές ανοικοδομούνται και η ζωή επανέρχεται στην κανονικότητα» υποστήριξε η Zakharova.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης