Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ: Αμφισβητείται εκ των έσω ο Putin

Μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ: Αμφισβητείται εκ των έσω ο Putin
Ο κ. Peskov είπε ότι οι πληροφορίες των ΗΠΑ «ήταν απολύτως ψευδείς».
Σχετικά Άρθρα
Μέλος του στενού κύκλου του Ρώσου προέδρου αμφισβήτησε τον τρόπο που έχει χειριστεί τον πόλεμο της Ουκρανίας, ανέφεραν πηγές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, σε μια ένδειξη ότι ο Ρώσος πρόεδρος δέχεται αυξανόμενες πιέσεις.
Η διαφωνία κρίθηκε αρκετά σημαντική ώστε να συμπεριληφθεί στην καθημερινή ενημέρωση που παραδόθηκε στον Αμερικανό πρόεδρο Joe Biden
Όπως μεταδίδει η Telegraph, ο αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάστηκε, φέρεται να εξέφρασε απευθείας παράπονα στον Putin για κακή διαχείριση των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.
«Από την έναρξη της κατοχής έχουμε γίνει μάρτυρες αυξανόμενων ανησυχιών από αρκετά μέλη του στενού κύκλου του Putin» δήλωσε στην Washington Post αξιωματούχος δυτικών μυστικών υπηρεσιών. «Οι εκτιμήσεις μας δείχνουν ότι πηγάζουν ως επί το πλείστον από τις πρόσφατες ρωσικές απώλειες, τη λανθασμένη κατεύθυνση και τις εκτεταμένες στρατιωτικές ελλείψεις».
Οι δυτικοί κατάσκοποι πιστεύεται ότι έχουν στενούς δεσμούς με πολλά μέλη του στενού κύκλου του Putin, δίνοντάς τους μια εικόνα για οποιαδήποτε κριτική ασκείται για τον χειρισμό του πολέμου.
Μια δεύτερη πηγή είπε ότι η κριτική για την εισβολή ήταν «συνεπής με τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε η εκστρατεία για τους Ρώσους και το κλίμα που επικρατεί στο Κρεμλίνο».
«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι πεπεισμένοι ότι αυτό δεν πάει καλά» τόνισαν στην Washington Post.
Ο Putin βρέθηκε υπό αυξανόμενη πίεση τις τελευταίες εβδομάδες, μετά την κινητοποίηση Ρώσων πολιτών και τις σημαντικές στρατιωτικές ήττες στην Ουκρανία.
Ο στενός κύκλος του αποτελείται από «πολύ, πολύ λίγους ανθρώπους», σύμφωνα με δυτικούς αξιωματούχους, και έχει γίνει μικρότερος από την έναρξη του πολέμου τον Φεβρουάριο.
Η κινητοποίηση πυροδότησε εγχώριες αναταραχές και ανάγκασε περίπου 700.000 Ρώσους να εγκαταλείψουν τη χώρα.
Ο Dmitry Peskov εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, έχει αναγνωρίσει ότι υπήρξαν διαφωνίες μεταξύ του Putin και άλλων Ρώσων ηγετών σχετικά με την επιστράτευση.
«Υπάρχει διαφωνία σε τέτοιες στιγμές», είπε.
«Μερικοί πιστεύουν ότι πρέπει να ενεργούμε διαφορετικά, αλλά όλα αυτά είναι μέρος της συνήθους διαδικασίας λήψης των αποφάσεων».
Ο κ. Peskov είπε ότι οι πληροφορίες των ΗΠΑ «ήταν απολύτως ψευδείς».
Όπως μεταδίδει η Telegraph, ο Ρώσος πρόεδρος ανέλαβε τον προσωπικό έλεγχο των στρατιωτικών του διοικητών καθώς ο στενός του σύμμαχος Σεργκέι Σόιγκου, ο υπουργός Άμυνας, παραγκωνίστηκε νωρίτερα αυτό το έτος.
Δημόσιες διαμάχες μεταξύ του Putin και του στρατηγού Σόιγκου έχουν αναφερθεί καθ' όλη τη διάρκεια της σύγκρουσης στην Ουκρανία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης