Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολλανδία: Συνελήφθη ύποπτος για πώληση τσιπ υπολογιστών στη Ρωσία

Ολλανδία: Συνελήφθη ύποπτος για πώληση τσιπ υπολογιστών στη Ρωσία
Ολλανδοί εισαγγελείς και τελωνιακοί αξιωματικοί συνεργάσθηκαν από κοινού για την σύλληψη του με την υποστήριξη του οργανισμού επιβολής του νόμου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Europol
Ολλανδοί εισαγγελείς της υπηρεσίας οικονομικού εγκλήματος ανακοίνωσαν σήμερα ότι συνέλαβαν έναν 55χρονο άνδρα που θεωρείται ύποπτος για πώληση η ηλεκτρονικών υπολογιστών (chips) που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε όπλα στη Ρωσία, παραβιάζοντας την εθνική νομοθεσία για τις κυρώσεις.
Η σύλληψη είναι η πρώτη αυτού του είδους στην Ολλανδία από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, με αποτέλεσμα να επιβληθούν ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας οι οποίες περιλαμβάνουν και την απαγόρευση εξαγωγών ηλεκτρονικών προϊόντων.
Οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι ο ύποπτος συνελήφθη στο ανατολικό τμήμα της χώρας και πως κατασχέθηκαν αποδεικτικά στοιχεία που περιλαμβάνουν τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό που βρέθηκε στην κατοχή του, τους τραπεζικούς του λογαριασμούς και έγγραφα.
«Οι υποψίες συνίστανται στο ότι ο ύποπτος παρέδωσε μεταξύ άλλων πραγμάτων microchips σε οντότητες και εταιρείες στην Ρωσία», ανάφερε σε ανακοίνωση της η υπηρεσία οικονομικού εγκλήματος της χώρας (FIOD).
«Αυτά τα μικροκυκλώματα (microchips) μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή όπλων».
Ο ύποπτος «υποκρίθηκε συνειδητά» ότι τα προϊόντα που εξήγαγε θα χρησιμοποιούνταν οπουδήποτε αλλού εκτός από τον πραγματικό τους προορισμό, που ήταν η Ρωσία , αναφέρεται στην ανακοίνωση της υπηρεσίας.
Ο άνδρας συνελήφθη στις 30 Σεπτεμβρίου και παραμένει υπό κράτηση έπειτα από δικαστική απόφαση, ανέφερε η FIOD.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης