Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Zelensky θέλει να ξεσπάσει Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος - Εκκλήσεις για «προληπτικά χτυπήματα» του ΝΑΤΟ στη Ρωσία

Ο Zelensky θέλει να ξεσπάσει Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος - Εκκλήσεις για «προληπτικά χτυπήματα» του ΝΑΤΟ στη Ρωσία
Ο Zelensky προέτρεψε τους νατοϊκούς συμμάχους να πραγματοποιήσουν προληπτικά πλήγματα στη Ρωσία...
Σχετικά Άρθρα
Συνεχείς προτροπές και εκκλήσεις προς τους συμμάχους του ΝΑΤΟ για προληπτικά πλήγματα στη Ρωσία απευθύνει ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky, ο οποίος, όπως φαίνεται, επιδιώκει να ξεσπάσει παγκόσμιος πόλεμος. 

Ειδικότερα, ο Zelensky, σε ομιλία του στο Ινστιτούτο Lowy της Αυστραλίας, προέτρεψε τους συμμάχους υπό την ηγεσία των ΗΠΑ να πραγματοποιήσουν προληπτικά πλήγματα στη Ρωσία, ώστε να «ξέρει τι να περιμένει» στην περίπτωση που χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα.
«Τι πρέπει να κάνει το ΝΑΤΟ;
Εξαλείψτε την πιθανότητα η Ρωσία να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα» είπε ο Zelensky στις δηλώσεις της Πέμπτης, προσθέτοντας:
«Για άλλη μια φορά απευθύνω έκκληση στη διεθνή κοινότητα, όπως και πριν από τις 24 Φεβρουαρίου: προληπτικά χτυπήματα, ώστε [η Ρωσία] να γνωρίζει τι θα συμβεί αν το χρησιμοποιήσει πυρηνικά, και όχι το αντίστροφο. 
Μην περιμένετε τα πυρηνικά πλήγματα της Ρωσίας εις βάρος μας.
Επανεξετάστε τον τρόπο με τον οποίο ασκείτε πίεση.
Αυτό πρέπει να κάνει το ΝΑΤΟ, να επανεξετάσει τη σειρά με την οποία ασκεί πίεση για τη Ρωσία».

«Ανισόρροπος Ουκρανός ηγέτης»

Σε απάντηση, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova κατηγόρησε τον Zelensky ότι επιδιώκει πυρηνική κλιμάκωση:
«... Κάθε άτομο στον πλανήτη πρέπει να αναγνωρίσει ότι ο ανισόρροπος Ουκρανός ηγέτης είχε μετατραπεί σε ένα τέρας, του οποίου τα χέρια μπορούν να καταστρέψουν τον πλανήτη» ανέφερε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RT. 
Επιπλέον, ο υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου επεσήμανε ότι οι δηλώσεις του Zelensky επιβεβαίωσαν και δικαιολόγησαν την ανάγκη της Ρωσίας να ειρηνεύσει την Ουκρανία.
Αναφερόμενος στο αίτημα για προληπτική επίθεση του ΝΑΤΟ στη Ρωσία, ο Lavrov εξήγησε: «Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά παρουσίασε στον κόσμο στοιχεία για τις απειλές που θέτει το καθεστώς του Κιέβου», προσθέτοντας ότι «γι' αυτό έγινε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση». 
Ο πρόεδρος Biden τον περασμένο μήνα σε συνέντευξή του στο CBS προειδοποίησε τον Putin να μην «αλλάξει το πρόσωπο του πολέμου», χρησιμοποιώντας είτε τακτικά πυρηνικά είτε χημικά όπλα κατά της Ουκρανίας.
Αλλά πιο πρόσφατα, την ίδια μέρα με την έκκληση του Zelensky για προληπτικό χτύπημα, ο Biden είπε ότι η απειλή του πυρηνικού «Αρμαγεδδώνα» βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από την κρίση των πυραύλων της Κούβας και πως οι ΗΠΑ προσπαθούν να βρουν τρόπο να μην πατηθεί το «κουμπί».
«Προσπαθούμε να καταλάβουμε ποια είναι η κόκκινη γραμμή του Putin; Πότε θα την περάσει…».
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι γνωρίζει τον Ρώσο ηγέτη «αρκετά καλά» και γι' αυτό πιστεύει ότι ο Putin «δεν αστειεύεται όταν μιλά για πιθανή χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων».
Ο Biden σημείωσε ότι δεν πιστεύει ότι «υπάρχει κάτι τέτοιο όπως η ικανότητα να χρησιμοποιηθεί εύκολα ένα τακτικό πυρηνικό όπλο και να μην καταλήξει ο κόσμος σε Αρμαγεδδώνα».
Στις 21 Σεπτεμβρίου, στην ομιλία του στην 77η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ο Biden είχε αναφέρει ότι η Ρωσία εξέφρασε «αφανείς πυρηνικές απειλές κατά της Ευρώπης» και επέδειξε «μια απερίσκεπτη περιφρόνηση για τις ευθύνες του καθεστώτος μη διάδοσης». 

«Διευκρίνιση»

Μετά από όλα αυτά, το γραφείο του Ζelensky επιχείρησε εξέδωσε δήλωση επιδιώκοντας να διευκρινίσει ότι...
«Δεν κάλεσε τις χώρες του ΝΑΤΟ να χρησιμοποιήσουν προληπτικά πυρηνικά όπλα εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας — μίλησε για την περίοδο πριν από την έναρξη μιας πλήρους κλίμακας εισβολής.
Συνάδελφοι, το παρακάνατε με την πυρηνική υστερία σας και τώρα ακούτε πυρηνικά χτυπήματα ακόμα κι εκεί που δεν υπάρχουν», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ζelensky, Serhiy Nikiforov.
«Ο Πρόεδρος μίλησε για την περίοδο μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου.
Τότε ήταν απαραίτητο να ληφθούν προληπτικά μέτρα για να αποτραπεί η έναρξη ενός πολέμου από τη Ρωσία.
Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι τα μόνα μέτρα που συζητήθηκαν εκείνη την εποχή ήταν οι προληπτικές κυρώσεις». 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης