Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Putin γιορτάζει.... η Sberbank «χαρίζει» δόσεις δανείων - Το σχέδιο για όσους υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις

Ο Putin γιορτάζει.... η Sberbank «χαρίζει» δόσεις δανείων - Το σχέδιο για όσους υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις
H νομοθεσία επιτρέπει στους στρατιωτικούς να λαμβάνουν περιόδους χάριτος σε στεγαστικά δάνεια, καταναλωτικά δάνεια και δάνεια πιστωτικών καρτών κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους
Μπορεί ο Putin σήμερα να έχει γενέθλια, όμως η μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας, η Sberbank, άρχισε να χορηγεί περίοδο χάριτος σε δάνεια στρατιωτικών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία η Ρωσία και φυσικά ο Putin επιδιώκει να ελαφρύνει το οικονομικό βάρος σε όσους καλούνται να πολεμήσουν στην Ουκρανία μιας και οι μάχες είναι σκληρές και το μέτωπο των συγκρούσεων ακόμη σκληρότερο για εκείνους που πολεμούν και φυσικά για τις οικογένειές τους πίσω στη πατρίδα.

Η ανακοίνωση

«Από τις 7 Οκτωβρίου, οι ιδιώτες πελάτες της Sberbank μπορούν να υποβάλουν αίτηση για περίοδο χάριτος για πληρωμές δανείων στο πλαίσιο ενός ομοσπονδιακού νόμου που τέθηκε σήμερα σε ισχύ», ανέφερε η Sberbank σε ανακοίνωσή της, με την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας να συνιστά στις τράπεζες να προσφέρουν αναστολή καταβολής δόσεων, λίγο αφότου ο πρόεδρος V.Putin ανακοίνωσε στις 21 Σεπτεμβρίου την επιστράτευση 300.000 εφέδρων για την ενίσχυση της πολεμικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία.

H νομοθεσία

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η νομοθεσία επιτρέπει στους στρατιωτικούς να λαμβάνουν περιόδους χάριτος σε στεγαστικά δάνεια, καταναλωτικά δάνεια και δάνεια πιστωτικών καρτών κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους και για 30 ημέρες μετά, ανέφερε η Sberbank, ενώ η περίοδος χάριτος ισχύει επίσης για μέλη της οικογένειας όσων υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας.

Ρωσία: Αυξήθηκε στο 81,1% η δημοτικότητα του Putin

Στο 81,1% αυξήθηκε η δημοτικότητα του προέδρου της Ρωσίας, Vladimir Putin σύμφωνα με έρευνα του Πανρωσικού Κέντρου Έρευνας Κοινής Γνώμης, η οποία διενεργήθηκε από τις 26/9 έως τις 2/10.
Βάσει της έρευνας, μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας, η δημοτικότητα του Putin αυξήθηκε κατά 1,1%, ενώ το ποσοστό έγκρισης του έργου του Putin διαμορφώθηκε στο 76,9% (αύξηση 0,9% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα).
Όσον αφορά τη δημοτικότητα του Ρώσου πρωθυπουργού, Mikhail Mishustin το ποσοστό διαμορφώθηκε στο 51,8%, ενώ το έργο του το εγκρίνει το 63,7% των Ρώσων.
Πολύ χαμηλότερα κινούνται τα ποσοστά της δημοτικότητας των υπόλοιπων αρχηγών των πολιτικών κομμάτων.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης