Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πάνω από 2 εκατ. Ουκρανοί πρόσφυγες σε Γερμανία και Πολωνία

Πάνω από 2 εκατ. Ουκρανοί πρόσφυγες σε Γερμανία και Πολωνία
Εκατομμύρια ήδη οι Ουκρανοί πρόσφυγες σε Γερμανία και Πολωνία

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Ουκρανοί έχουν καταφύγει στη Γερμανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών.
Συνολικά 1.002.763 άτομα έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στη χώρα, δήλωσε η υπουργός Νάνσι Φέιζερ στον ειδησεογραφικό ιστότοπο T-Online.
«Σώσαμε τις ζωές πολλών γυναικών και παιδιών από την Ουκρανία. Έχουμε διαχειριστεί καλά αυτή την αποστολή-μαμούθ μέχρι στιγμής», σε σύγκριση με προηγούμενες φορές που η Γερμανία είδε μεγάλη εισροή προσφύγων, σημείωσε.
«Όσο περισσότερο διαρκεί ο πόλεμος, τόσο πιο δύσκολο είναι να φιλοξενήσει και να φροντίσει κανείς τόσους πολλούς πρόσφυγες», συμπλήρωσε.
Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι από τους Ουκρανούς πρόσφυγες που εισήλθαν στη Γερμανία παραμένουν εκεί και πόσοι έχουν ήδη φύγει.
Νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα Παρασκευή η Eurostat δείχνουν ότι τον Αύγουστο δέχτηκε τους περισσότερους Ουκρανούς φυγάδες η Πολωνία, συγκεκριμένα 67.280 πολίτες, ενώ ακολούθησε η Γερμανία με 62.140. Περίπου 9.715 άτομα καταγράφηκαν στη Ρουμανία, 6.410 στη Γαλλία και 6.165 στην Ισπανία, αναζητώντας προστασία.
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο αριθμός των Ουκρανών προσφύγων που έφτασαν στην Πολωνία αυξήθηκε κατά 9.990, σύμφωνα με την Eurostat, ενώ αυξανόμενη εισροή καταγράφηκε επίσης σε Γαλλία και Ρουμανία.
Σε 12 από τα 22 κράτη μέλη της ΕΕ για τα οποία η Eurostat διαθέτει αξιόπιστα στοιχεία μειώθηκε τον Αύγουστο ο αριθμός εκείνων που ζητούν προσωρινή προστασία, και κυρίως στη Βουλγαρία, όπου σημειώθηκαν σχεδόν 2.000 αφίξεις λιγότερες σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
Σύμφωνα με την πολωνική κυβέρνηση, περίπου 1,3 εκατομμύριο Ουκρανοί πρόσφυγες εξακολουθούσαν να ζουν στη χώρα τον Σεπτέμβριο, ενώ ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι είχε μιλήσει για πάνω από 2 εκατομμύρια τον Ιούνιο.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όλο και περισσότεροι Ουκρανοί επιστρέφουν στη χώρα τους, η οποία μοιράζεται σύνορα 500 χιλιομέτρων με την Πολωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης