Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εγκλωβισμένη στον υψηλό πληθωρισμό η Ευρωζώνη - Στόχος της ΕΚΤ η μείωση στο 2% σε ορίζοντα 2-3 ετών

Εγκλωβισμένη στον υψηλό πληθωρισμό η Ευρωζώνη - Στόχος της ΕΚΤ η μείωση στο 2% σε ορίζοντα 2-3 ετών
Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη επιταχύνθηκε στο 10% τον περασμένο μήνα
Σχετικά Άρθρα
Εγκλωβισμένη στον υψηλό πληθωρισμό για μεγάλο χρονικό διάστημα θα παραμείνει η Ευρωζώνη, παρά τις συνεχείς επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ, με ότι συνεπάγεται αυτό για την οικονομική ανάκαμψη και την ευημερία των νοικοκυριών, καθώς η ύφεση βρίσκεται προ των πυλών.
Σύμφωνα με τον κεντρικό τραπεζίτη της Γαλλίας, Villeroy de Galhau, στόχος της ΕΚΤ είναι η μείωση του πληθωρισμού στον στόχο του 2% σε ορίζοντα 2-3 ετών.

Villeroy de Galhau: Στόχος η μείωση του πληθωρισμού στο 2% σε ορίζοντα 2-3 ετών

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έχει δεσμευτεί να μειώσει τον πληθωρισμό στο 2% σε «δύο με τρία χρόνια» από τώρα, δήλωσε τη Δευτέρα στο ραδιόφωνο France Culture το μέλος της ΕΚΤ και επικεφαλής της Τράπεζας της Γαλλίας.
Επανέλαβε ότι «κοντά στο 2%» εξακολουθεί να είναι ο σωστός στόχος που πρέπει να επιδιώξουν οι υπεύθυνοι χάραξης νομισματικής πολιτικής στην ΕΚΤ και αλλού, προσθέτοντας ότι η ευρωζώνη είναι «ακόμη πολύ μακριά από αυτό».
Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη επιταχύνθηκε στο 10% τον περασμένο μήνα, για πρώτη φορά από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
«Είναι ένα πολύ ισχυρό μήνυμα που στέλνει η κεντρική τράπεζα σε όλους τους οικονομικούς παράγοντες ότι θα μειώσουμε τον πληθωρισμό στον στόχο», τόνισε ο κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας, προσθέτοντας ότι τα μέτρα νομισματικής πολιτικής θα χρειαστούν δύο έως τρία χρόνια για να τεθούν πλήρως σε ισχύ.

Στο 1,5% -2% τα επιτόκια έως τα τέλη του έτους

Στην επόμενη συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου (27/10) αναμένεται να αποφασιστεί νέα αύξηση επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης, η οποία έχει ήδη αποτιμηθεί.
Αναλυτές εκτιμούν ότι η ΕΚΤ θα αυξήσει τα επιτόκια κατά περίπου 125 μονάδες μονάδες βάσης, μέχρι το τέλος του έτους.
Στη συνέχεια, τα επιτόκια θα αυξηθούν περαιτέρω στις αρχές του 2023, αλλά με βραδύτερο ρυθμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης