Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Καρατομήθηκε ο επικεφαλής Κυβερνοασφάλειας ως πράκτορας των Ρώσων

Γερμανία: Καρατομήθηκε ο επικεφαλής Κυβερνοασφάλειας ως πράκτορας των Ρώσων
Η καρατόμηση έρχεται μετά την αποκάλυψη διασυνδέσεών του με οργάνωση η οποία φέρεται να σχετίζεται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες

Την απομάκρυνση του προέδρου της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Ασφάλεια στην Πληροφορική (BSI) της Γερμανίας Arne Schönbohm, αποφάσισε το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας.
Η καρατόμηση έρχεται μετά την αποκάλυψη διασυνδέσεών του με οργάνωση η οποία φέρεται να σχετίζεται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και καταδεικνύει την πολυπλοκότητα του «πολέμου» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Ρωσία του Vladimir Putin.
Σε εκπομπή του δεύτερου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης ZDF αποκαλύφθηκε πρόσφατα ότι ο επικεφαλής της BSI διατηρούσε επαφές με την οργάνωση «Κυβερνοασφάλεια- Γερμανία», η οποία φέρεται να σχετίζεται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.
Ο  Schönbohm είχε, σύμφωνα με την BILD, απαγορεύσει στους υπαλλήλους της υπηρεσίας του να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις της οργάνωσης, ο ίδιος όμως έχει πρόσφατα λάβει μέρος σε επετειακή εκδήλωσή της ως ομιλητής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης