Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμερικανικές τράπεζες: Προβλέψεις 4 δισ. δολ. για να αντιμετωπίσουν την επερχόμενη επιβράδυνση

Αμερικανικές τράπεζες: Προβλέψεις 4 δισ. δολ. για να αντιμετωπίσουν την επερχόμενη επιβράδυνση
Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των ΗΠΑ προετοιμάζονται για την πιθανότητα η αύξηση των επιτοκίων να επιβραδύνει την οικονομία

Προβλέψεις επί επισφαλειών ύψους 4 δισ. ευρώ έχουν υπολογίσει οι μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες…
Βέβαια, οι προβλέψεις είναι πολύ μικρότερες από αυτές στις οποίες προέβησαν οι τράπεζες το 2020, στην αρχή της πανδημίας, όταν αναγκάστηκαν να αυξήσουν τα αποθεματικά κατά δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να είναι προετοιμασμένες για ένα οικονομικό σοκ, το οποίο αποφεύχθηκε σε μεγάλο βαθμό χάρη στα πρωτοφανή νομισματικά και δημοσιονομικά μέτρα τόνωσης.
Τώρα, με τη ζήτηση των δανείων να αυξάνεται, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των ΗΠΑ προετοιμάζονται για την πιθανότητα η αύξηση των επιτοκίων να επιβραδύνει την οικονομία και να οδηγήσει σε υψηλότερες πιστωτικές απώλειες - μια ανησυχία που έχει ήδη επηρεάσει τις τιμές των τραπεζικών μετοχών.
«Οι οικονομικές προοπτικές επιδεινώθηκαν και, επομένως, είναι φυσικό να περιμένουμε κάμψη» δήλωσε ο Ken Usdin, τραπεζικός αναλυτής της Jefferies.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι έξι μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες, JPMorgan Chase, Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs, Wells Fargo και Morgan Stanley, έβαλαν στην περίπου 4,5 δισ. δολάρια για ζημίες επί επισφαλειών, σύμφωνα με εκτιμήσεις των αναλυτών που συγκεντρώθηκαν από Bloomberg.
Πρόκειται για το τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο διογκωμένων προβλέψεων… 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης