Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sachs (ΗΠΑ): Πυρηνικός Αρμαγεδδώνας σε 2 μέτωπα - Η Ουκρανία να σταματήσει αμέσως να βομβαρδίζει τον σταθμό Zaporizhzhia

Sachs (ΗΠΑ): Πυρηνικός Αρμαγεδδώνας σε 2 μέτωπα - Η Ουκρανία να σταματήσει αμέσως να βομβαρδίζει τον σταθμό Zaporizhzhia
Σφοδρή κριτική κατά joe Biden
Σχετικά Άρθρα

Δριμεία κριτική άσκησε ο καθηγητής Jeffrey Sachs λέγοντας ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να απαιτήσουν από την Ουκρανία να σταματήσει να βομβαρδίζει τον πυρηνικό σταθμό Zaporizhzhia και να κατηγορεί τη Ρωσία πως ευθύνεται, διαφορετικά ο κόσμος θα αντιμετωπίσει έναν πυρηνικό αρμαγεδδώνα σε δύο μέτωπα.
Ο Sachs, ένας εξέχων αναλυτής δημόσιας πολιτικής, έκανε τα σχόλια σε ένα πρόσφατο podcast, σημειώνοντας «Τα μέσα μας λένε ότι δεν γνωρίζουν ποιος βομβαρδίζει το εργοστάσιο. 
Και δεν μπορούν να προσδιορίσουν εάν η Ρωσία έχει τον έλεγχο του εργοστασίου, ίσως δεν βομβαρδίζει το δικό τους εργοστάσιο. Ίσως είναι η Ουκρανία που βομβαρδίζει το εργοστάσιο».
Ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής στη νοτιοανατολική Ουκρανία βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού από τις αρχές Μαρτίου, ωστόσο, συνέχισε να λειτουργεί από ουκρανικό προσωπικό.
Το εργοστάσιο δέχεται συνεχείς βομβαρδισμούς  τις τελευταίες ημέρες, με την ουκρανική κυβέρνηση να κατηγορεί τη Ρωσία.
«Σχεδόν σίγουρα η Ουκρανία βομβαρδίζει το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής και δεν μπορούμε να αναγκαζόμαστε να εκφράσουμε μια απλή αλήθεια και αυτό πονάει γιατί συνεχίζουν να βομβαρδίζουν το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής διαρκώς», δήλωσε περαιτέρω ο Sachs.
«Δεν ξέρουμε ποτέ με την κυβέρνησή μας τι πραγματικά συμβαίνει γιατί δεν λένε την αλήθεια» , προειδοποίησε περαιτέρω, προσθέτοντας «Αυτό συμβαίνει απλώς με την υπόθεση της κυβέρνησης, όπως την αντιμετωπίζουν στην Ουάσιγκτον».

Βολές κατά Biden 

Την ίδια ώρα ο Sachs συνέχισε «Αυτή η χώρα είναι μια πολεμική μηχανή», προσθέτοντας ότι «ο Αϊζενχάουερ μας το είπε με τη στρατιωτική-βιομηχανική περίπλοκη ομιλία».
«Η κύρια δουλειά του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών είναι να σταματήσει την πολεμική μηχανή από το να κάνει πολέμους. Και τώρα βρισκόμαστε σε μια κλιμάκωση, οδεύοντας προς τον Αρμαγεδδώνα, σύμφωνα με τον πρόεδρο», δήλωσε περαιτέρω ο Sachs, αναφερόμενος στα  πολύ επικρινόμενα σχόλια του Biden την περασμένη εβδομάδα.
«Είναι δική του δουλειά και χρέος να μας κρατά μακριά από τον Αρμαγεδδώνα», υποστήριξε ο Sachs.

Ο Sachs έγινε πρωτοσέλιδο νωρίτερα αυτό το μήνα όταν είπε ότι κατά τη γνώμη του οι ΗΠΑ ήταν πίσω από το σαμποτάζ των αγωγών Nord Stream:

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης