Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Μεγάλα αεροδρόμια δέχτηκαν μαζική κυβερνοεπίθεση - Ρώσους χάκερς «βλέπουν» οι Αρχές

ΗΠΑ: Μεγάλα αεροδρόμια δέχτηκαν μαζική κυβερνοεπίθεση - Ρώσους χάκερς «βλέπουν» οι Αρχές
Όπως αναφέρουν οι Αμερικανοί, πάνω από 12 αεροδρόμια δέχτηκαν κυβερνοεπίθεση, με το «Killnet», ένα ρωσικής προέλευσης γκρουπ από χάκερ, να πιστεύεται πως κρύβεται πίσω από την επίθεση, χωρίς προς το παρόν να θεωρείται υπεύθυνη η ρωσική κυβέρνηση

Ορισμένα από τα σημαντικότερα αεροδρόμια των ΗΠΑ δέχτηκαν κυβερνοεπίθεση, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας.
Μάλιστα, «δείχνουν» τη Ρωσία ως υπεύθυνη γι’ αυτές τις επιθέσεις, αναφέροντας πως οι χάκερ προσπάθησαν, μεταξύ άλλων, να εμποδίσουν τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας.
Την είδηση επιβεβαίωσε στέλεχος της κυβέρνησης στο ABC, με τα αμερικανικά ΜΜΕ να αναφέρουν πως «χτυπήθηκαν» τα αεροδρόμια του Λος Αντζελες, της Νέας Υόρκης, του Σικάγο και του Ντε Μόινς (Αϊόβα).
Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας δεν μπορούσαν να χειριστούν την κίνηση στον αέρα, αλλά ούτε τις εσωτερικές επικοινωνίες και τον συντονισμό αεροπορικών εταιρειών ή την ασφάλεια των μεταφορών. Ακόμη, το επιβατικό κοινό δεν μπορούσε να ελέγξει τις ώρες άφιξης και αναχώρησης πτήσεων, αλλά ούτε τις ώρες αναμονής πτήσεων.
Όπως αναφέρουν οι Αμερικανοί, πάνω από 12 αεροδρόμια δέχτηκαν κυβερνοεπίθεση, με το «Killnet», ένα ρωσικής προέλευσης γκρουπ από χάκερ, να πιστεύεται πως κρύβεται πίσω από την επίθεση, χωρίς προς το παρόν να θεωρείται υπεύθυνη η ρωσική κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης