Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκορωσία: Καθαρά αμυντική η κοινή στρατιωτική δύναμη με τη Ρωσία

Λευκορωσία: Καθαρά αμυντική η κοινή στρατιωτική δύναμη με τη Ρωσία
Δεν έχουμε καμία πρόθεση να εμπλακούμε στη ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία αναφέρουν Λευκορώσοι αξιωματούχοι
Σχετικά Άρθρα

Καθαρά αμυντική είναι η κοινή στρατιωτική δύναμη της Λευκορωσίας με τη Ρωσία υποστήριξε ο Λευκορώσος υπουργός Άμυνας, Victor Khrenin, τη στιγμή που απορρίπτονται κατηγορηματικά τα περί εμπλοκής της Λευκορωσίας στη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.
«Οι στόχοι της ένωσης περιφερειακών δυνάμεων είναι καθαρά αμυντικοί.
Και όλες οι επιχειρήσεις, που διεξάγονται αυτή τη στιγμή, έχουν στόχο την υιοθέτηση μιας κατάλληλης αντίδρασης στις ενέργειες που διεξάγονται κοντά στα σύνορά μας» ανέφερε ο Khrenin, επισημαίνοντας πως η δύναμη αυτή αναμένεται να επιτρέψει να διασφαλιστεί η ασφάλεια των συνόρων της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.
Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις για την ανάπτυξη αυτού του κοινού στρατιωτικού σχηματισμού μεταξύ Λευκορωσίας και Ρωσίας.
Επιπλέον, η Λευκορωσία απορρίπτει κατηγορηματικά ότι η δύναμη αυτή θα αναμειχθεί στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
«Στη Δύση, δυστυχώς, καλλιεργείται η ιδέα πως ο λευκορωσικός στρατός μπορεί να εμπλακεί στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.
Ενδίδοντας σε τέτοιου είδους παραπληροφόρηση, η διοίκηση του ΝΑΤΟ και πολλών ευρωπαϊκών χωρών οραματίζονται σαφώς την πιθανότητα μιας επίθεσης εναντίον της χώρας μας» ανέφερε από την πλευρά του ο γραμματέας του λευκορωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Alexander Volfovich.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης