Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναντήσεις με Gazprom, Rosatom ο Ούγγρος ΥΠΕΞ στη Μόσχα: Για να έχουμε ενέργεια τον χειμώνα

Συναντήσεις με Gazprom, Rosatom ο Ούγγρος ΥΠΕΞ στη Μόσχα: Για να έχουμε ενέργεια τον χειμώνα
Οι ευρωπαϊκές κυρώσεις δεν αφορούν ούτε το αέριο ούτε την πυρηνική ενέργεια είπε ο Ούγγρος ΥΠΕΞ
Σχετικά Άρθρα

Συναντήσεις με εκπροσώπους της Gazprom και της Rosatom θα έχει στη Μόσχα ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Peter Szijjarto, ο οποίος είπε πως στο επίκεντρο των επαφών του θα είναι τα ενεργειακά θέματα.
«Πηγαίνω στη Μόσχα για να αποφύγουμε προβλήματα με την παροχή ενέργειας.
Θα έχουμε διαπραγματεύσεις με τη Gazprom και τη ρωσική πυρηνική εταιρεία Rosatom έτσι ώστε η Ουγγαρία να έχει ενεργειακό εφοδιασμό όχι μόνο τον επόμενο μήνα αλλά και ολόκληρο τον χειμώνα» υποστήριξε ο Peter Szijjarto κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με τον υπουργό Οικονομίας της Σλοβακίας, Matjaz Han.
Αν και δεν διευκρίνισε τα θέματα που πρόκειται να συζητήσει στη Μόσχα, ο Ούγγρος ΥΠΕΞ υπενθύμισε ότι οι κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Ρωσίας δεν ισχύουν για τις προμήθειες φυσικού αερίου μέσω αγωγών, καθώς και για την πυρηνική ενέργεια.
Σημειώνεται πως η Ουγγαρία λαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των καυσίμων της από τη Ρωσία και συνεργάζεται με τη Rosatom για τη λειτουργία του πυρηνικού σταθμού στο Paks και την κατασκευή δύο νέων πυρηνικών αντιδραστήρων εκεί.
Τον Ιούλιο, η ουγγρική κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδια για αγορά επιπλέον 700 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου από τη Ρωσία για να διασφαλίσει την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της χώρας τους επόμενους μήνες, ενώ στα τέλη Αυγούστου, η Ουγγαρία υπέγραψε σύμβαση με την Gazprom για περίοδο δύο μηνών για την προμήθεια επιπλέον 5,8 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου την ημέρα από την 1η Σεπτεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης