Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βόμβα» από Νational Security Council: Οι ΗΠΑ επανεξετάζουν τη σχέση τους με τη Σ. Αραβία

«Βόμβα» από Νational Security Council: Οι ΗΠΑ επανεξετάζουν τη σχέση τους με τη Σ. Αραβία
Το θέμα δεν αφορά μόνο τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά είναι ένα θέμα συμφερόντων εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ, πρόσθεσε ο Kirby
Ο πρόεδρος J.Biden επαναξιολογεί τη σχέση των ΗΠΑ με τη Σαουδική Αραβία δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, του οργάνου που διαχειρίζεται τα θέματα άμυνας και διπλωματίας στον Λευκό Οίκο, John Francis Kirby.
H προαναφερόμενη δήλωση έρχεται στον απόηχο της περασμένης εβδομάδας, όταν ο OPEC+ ανακοίνωσε ότι θα μειώσει την παραγωγή πετρελαίου με τον Κirby να προσθέτει, ότι ο Biden είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με το Κογκρέσο για το μέλλον των σχέσεων με τη Σαουδική Αραβία.
«Νομίζω πως ο πρόεδρος ήταν πολύ σαφής ότι αυτή είναι μια σχέση που πρέπει να συνεχίσουμε να επαναξιολογούμε, ότι πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να την επανεξετάσουμε», δήλωσε ο Kirby σε μια συνέντευξη στο CNN.
«Και οπωσδήποτε υπό το φως της απόφασης του OPEC+, νομίζω πως εκεί είναι που βρίσκεται.»

Πυρά και από τον Menendez

Ο B.Menendez Δημοκρατικός πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας κάλεσε για πάγωμα της συνεργασίας με τη Σαουδική Αραβία, συμπεριλαμβανομένων και του μεγαλύτερου μέρους των πωλήσεων οπλικών συστημάτων, ενώ κατηγόρησε το βασίλειο ότι βοηθάει στη συγκάλυψη του ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία, μετά την ανακοίνωση από τον OPEC+ την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα μειώσει την παραγωγή πετρελαίου.
Το θέμα δεν αφορά μόνο τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά είναι ένα θέμα συμφερόντων εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ, πρόσθεσε ο Kirby.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης