Τελευταία Νέα
Διεθνή

BlackRock: Στα 1,4 δισ. δολ. υποχώρησαν τα καθαρά κέρδη γ' τριμήνου 2022

BlackRock: Στα 1,4 δισ. δολ. υποχώρησαν τα καθαρά κέρδη γ' τριμήνου 2022
Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν σε 1,4 δισ. δολάρια ή 9,25 δολάρια ανά μετοχή για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου

Πτώση 16% σημείωσαν τα κέρδη γ' τριμήνου 2022 της BlackRock, καθώς η αστάθεια στις διεθνείς αγορές πίεσαν τα έσοδα από αμοιβές και οδήγησαν τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία κάτω από το όριο των 10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η απειλή μιας παγκόσμιας ύφεσης, η ραγδαία αύξηση των επιτοκίων και η κρίση στην Ουκρανία έχουν πλήξει τόσο τα ομόλογα όσο και τις μετοχές φέτος, κρατώντας τους επενδυτές σε αποδρομή.
Ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων, ο οποίος κερδίζει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων του από τις αμοιβές που χρεώνει για τις υπηρεσίες παροχής επενδυτικών συμβουλών και διαχείρισης, δήλωσε ότι τα καθαρά έσοδα στο τρίτο τρίμηνο υποχώρησαν κατά 15% σε ετήσια βάση στα 4,31 δισ. δολάρια.
Τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία (AUM) της BlackRock μειώθηκαν κατά 16% στα 7,96 τρισεκατομμύρια δολάρια, καθώς το ισχυρότερο δολάριο άσκησε επίσης πιέσεις μειώνοντας την αξία των επενδύσεων σε βασικές ευρωπαϊκές και ασιατικές αγορές.
Ενώ οι συνολικές καθαρές εισροές ήταν θετικές το τρίμηνο, ανερχόμενες σε 65 δισ. δολάρια, οι πελάτες λιανικής της BlackRock απέσυραν περίπου 5 δισ. δολάρια, τρομαγμένοι από τις αδύναμες συνθήκες της αγοράς.
Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν σε 1,4 δισ. δολάρια ή 9,25 δολάρια ανά μετοχή για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, από 1,68 δισ. δολάρια ή 10,89 δολάρια ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.
Οι αναλυτές κατά μέσο όρο ανέμεναν ότι η BlackRock θα ανακοίνωνε κέρδη 7,07 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με τα στοιχεία IBES της Refinitiv.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης