Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Υπουργείο Οικονομικών και PBOC δεσμεύονται για τη στήριξη της οικονομίας

Κίνα: Υπουργείο Οικονομικών και PBOC δεσμεύονται για τη στήριξη της οικονομίας
Ο Κινέζος ΥΠΟΙΚ προειδοποίησε ότι η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει ένα πιο περίπλοκο και σοβαρό περιβάλλον
Η Κίνα θα πιέσει τις τράπεζες να δανείζουν περισσότερο σε ορισμένους επιχειρηματικούς τομείς και θα επιταχύνει παράλληλα την εφαρμογή των υφιστάμενων πολιτικών οικονομικής στήριξης, διαμήνυσαν ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας (PBOC) και ο υπουργός Οικονομικών.
Ο διοικητής της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας Yi Gang επιβεβαίωσε τη δέσμευση της PBOC να επιταχύνει την εφαρμογή μιας συνετής νομισματικής πολιτικής και να παράσχει ισχυρότερη βοήθεια στην οικονομία, σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του κατά τη συνάντηση των διοικητών των κεντρικών τραπεζών των χωρών της Ομάδας των 20.
Ο Yi δήλωσε επίσης ότι η PBOC θα πιέσει τις τράπεζες να αυξήσουν τα δάνεια που σχετίζονται με τις υποδομές, τη μεταποίηση και τα ακίνητα, σύμφωνα με το Bloomberg.
Οι λεπτομέρειες των παρατηρήσεων του Yi -- κατά τη διάρκεια των οποίων δήλωσε επίσης ότι οι τιμές καταναλωτή της Κίνας είναι σταθερές - δημοσιεύθηκαν από την PBOC την Παρασκευή.

Στήριξη της οικονομίας από την κυβέρνηση της Κίνας

Ο υπουργός Οικονομικών Liu Kun μίλησε στην ίδια εκδήλωση, τονίζοντας ότι η κινεζική κυβέρνηση θα συνεχίσει να επιταχύνει την ανάπτυξη των υφιστάμενων πολιτικών της υπέρ της ανάπτυξης, σύμφωνα με ανακοίνωση του  υπουργείου.
Ο Liu προειδοποίησε ότι η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει ένα πιο περίπλοκο και σοβαρό περιβάλλον και ζήτησε να υπάρξει μεγαλύτερος συντονισμός των πολιτικών για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού και των κινδύνων για την ασφάλεια των τροφίμων και της ενέργειας.
«Πρέπει να αποτρέψουμε τις σοβαρές αρνητικές δευτερογενείς επιπτώσεις της προσαρμογής της πολιτικής σε ορισμένες χώρες», σημείωσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης