Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγγαρία - Έκτακτη αύξηση επιτοκίων για να μπει φρένο στην ελεύθερη πτώση του νομίσματος

Ουγγαρία - Έκτακτη αύξηση επιτοκίων για να μπει φρένο στην ελεύθερη πτώση του νομίσματος
Η κεντρική τράπεζα θα παρέχει συνάλλαγμα για να καλύψει το αυξανόμενο κόστος εισαγωγής ενέργειας της Ουγγαρίας
Σχετικά Άρθρα
Σε έκτακτη αύξηση των επιτοκίων προχώρησε η Ουγγαρία προκειμένου να σταματήσει την ελεύθερη πτώση του νομίσματός της, επανεκκινώντας την πιο ραγδαία νομισματική σύσφιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης λιγότερο ένα μήνα αφότου δεσμεύτηκε να την τερματίσει.
Λίγα λεπτά αφότου ο πρωθυπουργός, Viktor Orban, είπε ότι ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών του και την κεντρική τράπεζα να συγκρατήσουν τον πληθωρισμό την Παρασκευή (14/10/2022), η τράπεζα ανακοίνωσε ένα νέο σχήμα διευκόλυνσης καταθέσεων μιας ημέρας και είπε ότι θα προσφέρει επιτόκιο 18% σε σύγκριση με το βασικό επιτόκιο του 13%.
Η κεντρική τράπεζα θα προσφέρει επιτόκιο 17% σε ένα νέο εργαλείο ανταλλαγής μιας ημέρας που παρέχει ρευστότητα σε ξένο νόμισμα, δήλωσε ο αναπληρωτής διοικητής Barnabas Virag, μετά από απόφαση του Νομισματικού Συμβουλίου μια ημέρα νωρίτερα.
Σύμφωνα με τη δήλωση, οι προκλήσεις στις προκλήσεις για το φιορίνι χρειάζονταν «την εφαρμογή στοχευμένων, προσωρινών εργαλείων». «Χρειάστηκε παρέμβαση», είπε ο Virag.
Επιπλέον, η κεντρική τράπεζα θα παρέχει συνάλλαγμα για να καλύψει το αυξανόμενο κόστος εισαγωγής ενέργειας της Ουγγαρίας, που έχει επιβαρύνει το φιορίνι, ένα από τα νομίσματα με τις χειρότερες επιδόσεις στον κόσμο.
Σημειώνεται ότι το φιορίνι εκτινάχθηκε στα ύψη καταγράφοντας άνοδο 3% έναντι του ευρώ μετά την ανακοίνωση, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από το 2011, μειώνοντας την απώλειά του από το έτος μέχρι σήμερα σε λιγότερο από 12%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης