Τελευταία Νέα
Διεθνή

Novak (Ρωσία): Θα μειώσουμε την παραγωγή φυσικού αερίου κατά 10% το 2022

Novak (Ρωσία): Θα μειώσουμε την παραγωγή φυσικού αερίου κατά 10% το 2022
Οι δηλώσεις έγιναν στο περιθώριο του φόρουμ της Ρωσικής Εβδομάδας Ενέργειας.
Σχετικά Άρθρα
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του τρέχοντος έτους, η Ρωσία ενδέχεται να μειώσει την παραγωγή φυσικού αερίου κατά περίπου 10%.
Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Alexander Novak στο περιθώριο του φόρουμ της Ρωσικής Εβδομάδας Ενέργειας.
Εξήγησε ότι η παραγωγή φυσικού αερίου θα είναι σίγουρα μικρότερη από πέρυσι.
«Δεν θα πω το ακριβές νούμερο, αλλά αν υπάρχουν εξαγωγές όπως σήμερα, τότε μπορεί να υπάρξει γενική μείωση έως και 10%, περίπου», είπε ο Novak, τις δηλώσεις του οποίου αναφέρει το TASS .

Σύμφωνα με τη Rosstat, τον Ιανουάριο-Αύγουστο του 2022, η παραγωγή φυσικού αερίου στη Ρωσία μειώθηκε κατά 10,4% - σε 389 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένου του Αυγούστου - κατά 22,4%, σε 38,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Νωρίτερα, ο Alexander Novak, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu , δήλωσε ότι η Ρωσία θα μπορούσε ενδεχομένως να εξάγει περίπου 63 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας και της Μαύρης Θάλασσας. m αερίου ετησίως.
Διευκρίνισε ότι το South Stream αποτελείται από τέσσερις γραμμές συνολικής χωρητικότητας περίπου 63 δισ. κυβικών μέτρων.
Εάν υπάρχει ζήτηση, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παράδοση φυσικού αερίου στους ευρωπαίους καταναλωτές μέσω της Μαύρης Θάλασσας και της Τουρκίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης