Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας: Άδειες για εξαγωγή συναλλάγματος άνω των 10.000 δολ.

Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας: Άδειες για εξαγωγή συναλλάγματος άνω των 10.000 δολ.
Τι προβλέπει το διάταγμα που υπέγραψε ο πρόεδρος Putin
Σχετικά Άρθρα

Η Τράπεζα της Ρωσίας θα μπορεί να εκδίδει άδειες για την εξαγωγή συναλλάγματος αξίας άνω των δέκα χιλιάδων δολαρίων, όπως προκύπτει από προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην διαδικτυακή πύλη για τις νομοθετικές πράξεις το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022.
«Για να εφαρμοστεί το διάταγμα του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας της 1ης Μαρτίου 2022 αριθ.  η (8) νομισματικά σε ξένο νόμισμα από τη Ρωσική Ομοσπονδία σε ποσό που υπερβαίνει το ποσό που ορίζεται στο εδάφιο ζ ης παραγράφου 1 του παρόντος διατάγματος", αναφέρεται στο έγγραφο.
Σημειώνεται ότι η έκδοση τέτοιων αδειών διενεργείται στις περιπτώσεις και με τον τρόπο που ορίζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας.

Η απαγόρευση

Την 1η Μαρτίου, ο πρόεδρος Putin υπέγραψε διάταγμα για τη διασφάλιση της οικονομικής σταθερότητας της Ρωσίας.
Μεταξύ άλλων, το διάταγμα επέβαλε απαγόρευση εξαγωγής ποσών σε μετρητά αξίας άνω των δέκα χιλιάδων δολαρίων από τη χώρα.
Το διάταγμα διευκρίνιζε ότι ένα τέτοιο βήμα προκλήθηκε από «μη φιλικές και αντίθετες προς το διεθνές δίκαιο ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και των ξένων κρατών και διεθνών οργανισμών που έχουν προσχωρήσει σε αυτές».
Οι ενέργειες της Μόσχας αποσκοπούν στην προστασία των εθνικών συμφερόντων, τονίζεται χαρακτηριστικά στο διάταγμα.

Οικονομικός πόλεμος

Οι δυτικές χώρες επέβαλαν νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας μετά την έναρξη ειδικής επιχείρησης του ρωσικού στρατού
Έτσι, τα ρωσικά συναλλαγματικά αποθέματα που πάγωσαν διαμορφώθηκαν παγώθηκαν στο ποσό των περίπου 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Οι εκκλήσεις για υποκατάσταση των ρωσικών ορυκτών καυσίμων έχουν γίνει επίσης πιο δυνατές.
Ωστόσο, τα προβλήματα στις αλυσίδες έχει οδηγήσει σε οικονομικά προβλήματα στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες , κυρίως σε υψηλότερες τιμές τροφίμων και καυσίμων.
Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε τις κυρώσεις οικονομικό πόλεμο άνευ προηγουμένου.
Οι αρχές τόνισαν την ετοιμότητά τους για μια τέτοια εξέλιξη και διαβεβαίωσαν ότι θα συνεχίσουν να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς τους πολίτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης