Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στη Wall, με ώθηση από τα κέρδη της Goldman Sachs και της J&J - Στο +0,61% ο S&P 500, ο Nasdaq +0,21%

Άνοδος στη Wall, με ώθηση από τα κέρδη της Goldman Sachs και της J&J - Στο +0,61% ο S&P 500, ο Nasdaq +0,21%
Ανοδικά κινούνται σήμερα 18/10 στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με επίκεντρο τη στροφή της βρετανικής κυβέρνησης, καθώς ο νέος υπουργός Οικονομικών Jeremy Hunt «ξήλωσε» τον μίνι προϋπολογισμό που προκάλεσε τριγμούς σε στερλίνα και ομόλογα.
Με άνοδο διαπραγματεύονται σήμερα Τρίτη 18/10 οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς τα ισχυρά κέρδη από την Goldman Sachs και την Johnson & Johnson ενίσχυσαν τις ελπίδες ότι οι αισιόδοξες εταιρικές εκθέσεις θα μπορούσαν να κατευνάσουν τις ανησυχίες της αγοράς για πιθανή ύφεση λόγω της αύξησης του πληθωρισμού και των επιτοκίων.
Η Goldman Sachs Group Inc σημείωνει άνοδο 4,10% στις συναλλαγές της, αφού ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου τριμηνιαία κέρδη, καθώς το αυξανόμενο κόστος δανεισμού ενίσχυσε τα καθαρά έσοδα από τόκους, μετριάζοντας το πλήγμα από την επιβράδυνση της επενδυτικής τραπεζικής.

Σε αυτό το κλίμα, o βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ανεβαίνει +0,72%, στις 30.402 μονάδες.
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημειώνει άνοδο +0,61%, στις 3.700 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει επίσης άνοδο +0,21%, στις 10.792 μονάδες
2211.JPG
Στα μάκρο, αύξηση +0,4% σε μηνιαία βάση σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2022.

Η μεταποιητική παραγωγή αυξήθηκε 0,4%, μετά την αύξηση του αντίστοιχου ποσού τον προηγούμενο μήνα.
Ο δείκτης για την εξόρυξη κινήθηκε ανοδικά, στο +0,6%, ενώ ο δείκτης για τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας υποχώρησε στο 0,3%.
Η χρησιμοποίηση της παραγωγικής ικανότητας αυξήθηκε κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες τον Σεπτέμβριο, στο 80,3%, ποσοστό που είναι 0,7 εκατοστιαία μονάδα πάνω από τον μακροχρόνιο μέσο όρο της (1972–2021).

Καταγραφή_396.jpg
Solomon (Goldman Sachs): Ήρθε η ώρα οι επενδυτές να είναι προσεκτικοί

Η αμερικανική οικονομία ενδέχεται να οδεύει προς μια ύφεση που θα μπορούσε να καταστήσει πιο δύσκολες τις επενδυτικές και επιχειρηματικές αποφάσεις.
Αυτή ήταν η προειδοποίηση του διευθύνοντος συμβούλου της Goldman Sachs, David Solomon, τονίζοντας ότι «είναι καιρός οι επενδυτές να είναι προσεκτικοί».
«Αν έχετε μια επιχείρηση που βασίζεται στον κίνδυνο, είναι καιρός να σκεφτείτε πιο προσεκτικά τη διάθεση για ρίσκο», δήλωσε ο Solomon στο CNBC.
"Νομίζω ότι πρέπει να περιμένετε ότι υπάρχει μεγαλύτερη μεταβλητότητα στον ορίζοντα τώρα.
Αυτό δεν σημαίνει σίγουρα ότι έχουμε ένα πραγματικά δύσκολο οικονομικό σενάριο.
Αλλά όσον αφορά την κατανομή των αποτελεσμάτων, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουμε ύφεση στις Ηνωμένες Πολιτείες", πρόσθεσε.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας.
Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 0,98 δολ./ευρώ.
Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί 3 μονάδες βάσης στο 3,985%.

Το φυσικό αέριο συνεχίζεται την πτωτική του τροχιά, με το ολλανδικό TTF Νοεμβρίου να υποχωρεί 8,2% στα 117,50 ευρώ.
Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, με τo brent στο -2,4% στα 89,42 δολ. το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό -3% στα 81,98 δολ. το βαρέλι.
Αναφορικά με το αέριο, περαιτέρω αποκλιμάκωση καταγράφουν οι τιμές του στις ΗΠΑ, υποχωρώντας κατά 0,2% στα 5,990 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες (mmBtu).

Είχε προηγηθεί η χθεσινή υποχώρηση της τιμής στα 5,999 δολάρια/mmBtu, το χαμηλότερο σημείο από τις 6 Ιουλίου.
Η υποχώρηση των τιμών οφείλεται στις δραστηριότητες συντήρησης εγκαταστάσεων LNG και την ασθενέστερη ζήτηση από το εξωτερικό, καθώς και στις καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στις ΗΠΑ.
Οι παρατεταμένοι υψηλοί ρυθμοί παραγωγής φυσικού αερίου το προηγούμενο διάστημα έχουν επίσης ωθήσει τις τιμές προς τα κάτω, όπως και το γεγονός οτι μέχρι στιγμής δεν έχουν εκδηλωθεί πολλοί τυφώνες ή τροπικές καταιγίδες που να διαταράσσουν την παραγωγή.


Ανοδικές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Ανοδικά κινούνται σήμερα 18/10 στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με επίκεντρο τη στροφή της βρετανικής κυβέρνησης, καθώς ο νέος υπουργός Οικονομικών Jeremy Hunt «ξήλωσε» τον μίνι προϋπολογισμό που προκάλεσε τριγμούς σε στερλίνα και ομόλογα.

Ο δείκτης DAX στη Γερμανία διαπραγματεύτηκε στο +0,92%, στις 12,765 μονάδες
Ο δείκτης CAC στο Παρίσι σημείωσε άνοδο +0,44%, στις 6,067 μονάδες
Ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο κατέγραψε κέρδη στο +0,93%, στις 21.518 μονάδες
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε +0,24%, στις 6,939 μονάδες
σφσφσφσ_2.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης