Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στη Δύση για πυρηνική επίθεση στην Ουκρανία - Το ταξίδι - αστραπή του Βρετανού υπ. Άμυνας στις ΗΠΑ (18/10)

Συναγερμός στη Δύση για πυρηνική επίθεση στην Ουκρανία -  Το ταξίδι - αστραπή του Βρετανού υπ. Άμυνας στις ΗΠΑ (18/10)

Εκτάκτως στις ΗΠΑ ο Βρετανός υπ. Άμυνας υπό τον φόβο πυρηνικής επίθεσης στην Ουκρανία

Σχετικά Άρθρα
Σε συναγερμό για το ενδεχόμενο πυρηνικής επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία βρίσκεται η Δύση, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο.
Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας πραγματοποίησε έκτακτο ταξίδι στις ΗΠΑ στις 18 Οκτωβρίου 2022, για να συζητήσει την κατάσταση ασφαλείας στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της απειλής πυρηνικής επίθεσης, σύμφωνα με την Evening Standard και ειδικότερα το ενδεχόμενο να πυροδοτηθεί ένα τακτικό πυρηνικό όπλo από τη Μαύρη Θάλασσα.
Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών James Cleverly εμφανίστηκε καθησυχαστικός, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για μία «ομαλή και τακτική» επίσκεψη στο πλαίσιο μίας «πολύ ανώμαλης και διεστραμμένης κατάστασης», όπως μεταδίδει το Sky News.
Ο Ben Wallace ακύρωσε την εμφάνισή του ενώπιον της Επιτροπής Άμυνας του κοινοβουλίου την Τρίτη και πέταξε στις ΗΠΑ για συναντήσεις κορυφής στο Πεντάγωνο και τον Λευκό Οίκο.
Ο υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων James Heappey δήλωσε ότι ο κ. Wallace θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του για το είδος των συνομιλιών που [είναι] πέρα από κάθε φαντασία πραγματικά, το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή που αυτού του είδους οι συνομιλίες είναι απαραίτητες.
Πηγή από το υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι: «Ο υπουργός Άμυνας βρίσκεται στην Ουάσινγκτον για να συζητήσει κοινές ανησυχίες για την ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας.
Θα επισκεφθεί τον ομόλογό του στο Πεντάγωνο και ανώτερα στελέχη στον Λευκό Οίκο».

Βρετανία: Δείγμα απελπισίας οι επιθέσεις Putin

Ο Vladimir Putin έχει εντείνει τις επιθέσεις του τις τελευταίες ημέρες, αφού τα στρατεύματά του αναζητούν προμήθειες μετά το χτύπημα της Ουκρανίας στη γέφυρα του Κερτς.
Το Zhytomyr, μια πόλη με στρατιωτικές βάσεις 85 μίλια δυτικά της πρωτεύουσας Κίεβο, έμεινε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό μετά από ρωσική πυραυλική επίθεση σε ενεργειακή εγκατάσταση.
Πύραυλοι έπληξαν επίσης μια ενεργειακή εγκατάσταση στο Κίεβο και προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε μια άλλη στο Ντνίπρο.
Οι ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον ουκρανικών πόλεων είναι "δειλές" πράξεις του Vladimir Putin, δήλωσε το Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο υπουργός Εξωτερικών James Cleverly δήλωσε ότι οι επιθέσεις είναι οι "απελπισμένες πράξεις" ενός ανθρώπου που χάνει τον πόλεμο.
«Ο Putin απέτυχε να καταλάβει ουκρανικές πόλεις με τανκς, τώρα δοκιμάζει δειλές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη», ανέφερε.
Πρόκειται για απελπισμένες πράξεις ενός άνδρα που χάνει τον πόλεμο στο πεδίο της μάχης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στείλαμε πυραύλους αεράμυνας.
«Δεν θα κάμψει τους Ουκρανούς ή την αποφασιστικότητά μας να σταθούμε στο πλευρό τους», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης