Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gates: Μπορεί οι Ευρωπαίοι να βιώσουν παγωμένο σκοτάδι τον χειμώνα, αλλά η ενεργειακή κρίση είναι «καλό» πράγμα

Gates: Μπορεί οι Ευρωπαίοι να βιώσουν παγωμένο σκοτάδι τον χειμώνα, αλλά η ενεργειακή κρίση είναι «καλό» πράγμα
Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον μεγιστάνα Bill Gates...
Σχετικά Άρθρα
Μπορεί οι πολίτες στην Ευρώπη αντιμετωπίζουν την προοπτική να μην αντέξουν οικονομικά να θερμάνουν τα σπίτια τους αυτό το χειμώνα και να βιώσουν παγωμένο σκοτάδι, ο ιδρυτής της Microsoft και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο Bill Gates δήλωσε ότι «μακροπρόθεσμα» η ενεργειακή κρίση είναι «καλό» πράγμα.

Πιο συγκεκριμένα, θέλοντας να διαφημίσει την επενδυτική εταιρεία Breakthrough Energy Ventures, η οποία έχει ως κύριο αντικείμενο την κλιματική τεχνολογία (φόρος άνθρακα), ο Gates είπε στο CNBC: «Οι πολίτες είναι απαισιόδοξοι ως προς το πόσο γρήγορα θα μπορούσε να γίνει η πράσινη μετάβαση».
«Χωρίς το ρωσικό φυσικό αέριο να είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη… έχουμε μια οπισθοδρόμηση.
Πρέπει να βρούμε μη ρωσικές πηγές υδρογονανθράκων, να υπάρχουν εργοστάσια άνθρακα και ποικιλία πραγμάτων, γιατί, ξέρετε, η διατήρηση των ανθρώπων ζεστών, η διατήρηση αυτών των οικονομιών σε αξιοπρεπή κατάσταση είναι προτεραιότητα» συνέχισε.
«Τώρα, από την άλλη πλευρά, η ενεργειακή κρίση είναι καλό μακροπρόθεσμα, γιατί οι άνθρωποι δεν πρέπει να εξαρτώνται από το ρωσικό φυσικό αέριο».

Σύμφωνα με τον Gates, είναι ευθύνη χωρών όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, που έχουν ευημερήσει από την καύση ορυκτών καυσίμων, να προχωρήσουν στην πλήρη απαλλαγή από τον άνθρακα όλων των τομέων της οικονομίας.
Όπως γράφει, «πολλές χώρες στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική γέμισαν την ατμόσφαιρα με άνθρακα για να επιτύχουν ευημερία και είναι άδικο να περιμένουμε από όλους τους άλλους να εγκαταλείψουν μια πιο άνετη ζωή επειδή ο άνθρακας αποδείχθηκε ότι άλλαξε το κλίμα».
Ο Gates γράφει επίσης «Δεν νομίζω ότι η αγορά από μόνη της μπορεί να επαναφέρει μια ολόκληρη οικονομία σε λίγες μόνο δεκαετίες», προσθέτοντας «Χρειαζόμαστε ένα σχέδιο για να επιταχύνουμε τη διαδικασία».
Στο μεταξύ: 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης