Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Κατατέθηκαν στη Δούμα νομοσχέδια για την πλήρη απαγόρευση της LGBT προπαγάνδας

Ρωσία: Κατατέθηκαν στη Δούμα νομοσχέδια για την πλήρη απαγόρευση της LGBT προπαγάνδας
Τα πρόστιμα για προπαγάνδα LGBT μεταξύ ανηλίκων θα ανέλθουν σε 5 εκατομμύρια ρούβλια.
Σχετικά Άρθρα
Μια δέσμη νομοσχεδίων για την πλήρη απαγόρευση της προπαγάνδας μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων και για τη θέσπιση διοικητικής ευθύνης για αυτό έχει υποβληθεί στην Κρατική Δούμα.
Τα πρόστιμα για προπαγάνδα LGBT μεταξύ ανηλίκων θα ανέλθουν σε 5 εκατομμύρια ρούβλια.
Οι εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων της Δούμας υπογράφουν την πρωτοβουλία, δείχνοντας πρωτοφανή ομοφωνία: Συνολικά, σχεδόν 400 βουλευτές υπέγραψαν τα νομοσχέδια, 60 βουλευτές ήταν οι πρώτοι που υποστήριξαν την πρωτοβουλία, μέλη της διακλαδικής ομάδας για την προστασία των χριστιανικών αξιών», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram ο αντιπρόεδρος της Κάτω Βουλής Πετρ Τολστόι.
Οι βουλευτές σημειώνουν ότι η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει απαγόρευση της προπαγάνδας μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων αποκλειστικά μεταξύ ανηλίκων.
«Ταυτόχρονα, μια τέτοια απαγόρευση δεν καλύπτει άλλες καταστροφικές πληροφορίες που απευθύνονται σε παιδιά, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επιδεικνύουν μη παραδοσιακές σεξουαλικές σχέσεις, και επίσης ικανές να προκαλέσουν στους ανήλικους την επιθυμία να αλλάξουν φύλο («τρανς»), επισημαίνουν οι συγγραφείς των νομοσχεδίων.
Επιπλέον, τονίζουν ότι η ισχύουσα νομοθεσία δεν απαγορεύει την προώθηση και αιτιολόγηση της παιδεραστίας, «που αποτελεί σοβαρό ποινικό αδίκημα».

Επίσης, οι βουλευτές της Κρατικής Δούμας υπέβαλαν στη Βουλή νομοσχέδιο για την απαγόρευση της προπαγάνδας μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων στα μέσα ενημέρωσης, το Διαδίκτυο, τη διαφήμιση, τη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο.

Όπως σημειώθηκε νωρίτερα από τον επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτικής Πληροφοριών της Κρατικής Δούμας Alexander Khinshtein, 390 βουλευτές ήταν οι συντάκτες της πρωτοβουλίας.
Το έγγραφο προβλέπει την απαγόρευση της προώθησης μη παραδοσιακών σχέσεων, της παιδεραστίας, καθώς και της επίδειξης πληροφοριών και πληροφοριών LGBT που ενθαρρύνουν την αλλαγή φύλου μεταξύ των εφήβων, στο Διαδίκτυο, τα μέσα ενημέρωσης, τα βιβλία, τις οπτικοακουστικές υπηρεσίες, τις ταινίες και τη διαφήμιση.
Το έγγραφο προβλέπει επίσης την εισαγωγή ενός μηχανισμού που περιορίζει την πρόσβαση των παιδιών στην ακρόαση ή την προβολή πληροφοριών LGBT για υπηρεσίες επί πληρωμή. Όπως σημειώνεται στο επεξηγηματικό σημείωμα, ο μηχανισμός θα περιορίσει την πρόσβαση των παιδιών σε προϊόντα πληροφόρησης που απαγορεύεται να διανεμηθούν μεταξύ τους σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα, η παρακολούθηση ή η ακρόαση των οποίων πραγματοποιείται αποκλειστικά επί πληρωμή. Έτσι, ορίζεται η απαίτηση για εισαγωγή κωδικών ή εκτέλεση άλλων ενεργειών για επιβεβαίωση της ηλικίας του χρήστη.
Επιπλέον, προτείνεται επίσης η απαγόρευση της διάδοσης πληροφοριών που είναι επιβλαβείς για την υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών για τις οπτικοακουστικές υπηρεσίες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης