Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στη Wall, με επίκεντρο την απόδοση των ομολόγων - Στο -0,80% ο S&P 500, ο Nasdaq -0,61%

Πτώση στη Wall, με επίκεντρο την απόδοση των ομολόγων - Στο -0,80% ο S&P 500, ο Nasdaq -0,61%
Σε ανοδική τροχιά παρέμειναν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά οχτώ μονάδες βάσης στο 4,22% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά πέντε μονάδες βάσης στο 4,60%.
Σχετικά Άρθρα
Με αρνητικά πρόσημα έκλεισαν σήμερα Πέμπτη 19/10 οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς οι αυξανόμενες αποδόσεις των ομολόγων επηρέασαν το επενδυτικό κλίμα και το μεγαλύτερο μέρος των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων συνέχισε να υποδηλώνει ότι οι εταιρίες στις ΗΠΑ βρίσκόνται σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι αναμενόταν.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη UBS, η Federal Reserve θα αναγκαστεί να τροποποιήσει ή και να σταματήσει τελείως τη διαδικασία μείωσης του ύψους 8,9 τρισ. δολαρίων ισολογισμού της μέχρι τα μέσα του 2023, ήτοι τουλάχιστον ένα χρόνο νωρίτερα από ότι είχαν προβλέψει οι αγορές αρχικά.
Όπως υποστηρίζει η ελβετική τράπεζα, τα σχέδια της Fed θα «σκοντάψουν» σε πολλαπλά εμπόδια το επόμενο διάστημα, κάτι που θα την υποχρεώσει, είτε να επιβραδύνει δραστικά ή και να διακόψει τελείως τη διαδικασία μείωσης του ισολογισμού της, περίπου μέχρι τον Ιούνιο της επόμενης χρονιάς.
Σε αυτό το κλίμα, o βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση -0,30%, στις 30.333 μονάδες.
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε πτώση -0,80%, στις 3.665 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχώρησε -0,61%, στις 10.614 μονάδες
wall_klisimo_21.JPG
Στον βιομηχανικό δείκτη, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των IBM (+4,8%) και Salesforce (+2,6%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι της Home Depot (-2,6%) και Travelers (-2,1%).
Επίσης, προβλημάτισαν τα αποτελέσματα τριμήνου της Tesla (-6,7%) καθώς τα έσοδα διαμορφώθηκαν κάτω από τις προβλέψεις της αγοράς.

Στα εταιρικά νέα, η IBΜ ανακοίνωσε έσοδα γ' τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις και η πάροχος λογισμικού και υπηρεσιών πληροφορικής αναμένει να υπερβεί τους στόχους για τα έσοδά της στο έτους, με την ισχυρή ζήτηση για τις ψηφιακές της υπηρεσίες να αμβλύνει το πλήγμα από το ισχυρό δολάριο.
Τα έσοδά της από το cloud αυξήθηκαν κατά 11% στα 5,2 δισ. δολάρια το τρίμηνο, και αναμένει πως στο έτος ο τζίρος της θα αυξηθεί σε μεγαλύτερο ποσοστό από την προηγούμενη εκτίμησή της για μεσαίο μονοψήφιο ποσοστό σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες.
Η IBM, τα έσοδα της οποίας προέρχονται κατά 60% από χώρες εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, αναθεώρησε ανοδικά την εκτίμησή της για την επίδραση των συναλλαγματικών ισοτιμιών στο έτος, στο 7% από 6%.
Επίσης, η αναταραχή που επικρατεί στην παγκόσμια οικονομία δεν άφησε ανεπηρέαστη την αυτοκινητοβιομηχανία Tesla, όμως τα κέρδη ήταν υψηλότερα του αναμενομένου.
Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα έσοδα το γ' τρίμηνο του 2022 άγγιξαν τα 21,45 δισ. δολ. έναντι εκτίμησης για έσοδα 21,96 δισ. δολ.
Από την άλλη, ξεπέρασε τις προσδοκίες σε ό,τι αφορά τα κέρδη, που άγγιξαν τα 3,3 δισ. δολ. (ή κέρδη 1,05 δολ. ανά μετοχή, έναντι εκτίμησης 99 σεντ), με τα μεικτά περιθώρια κέρδους της αυτοκινητοβιομηχανίας να παραμένουν σταθερά στο 27,9%, ακριβώς εκεί που ήταν το δεύτερο τρίμηνο του 2022.
Τα έσοδα από την αυτοκινητοβιομηχανία ανήλθαν στα 18,69 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 55% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Ο Όμιλος American Airlines το τρίτο τρίμηνο 2022 αύξησε τα έσοδα κατά 13% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από την πανδημία του 2019, παρά τη μείωση της μεταφορικής ικανότητας κατά 9,6%.
Σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρείας, τα έσοδά της τον Ιούλιο-Σεπτέμβριο έφτασαν το ρεκόρ των 13,462 δισεκατομμυρίων δολαρίων έναντι 8,969 δισεκατομμυρίων δολαρίων την ίδια περίοδο πέρυσι.
Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 483 εκατομμύρια δολάρια, ή 69 σεντς ανά μετοχή, από 169 εκατομμύρια δολάρια ή 25 σεντς ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.
Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet, κατά μέσο όρο, υπολόγισαν τα έσοδα της αεροπορικής εταιρείας σε 13,365 δισεκατομμύρια δολάρια, κέρδη - 54 σεντς ανά μετοχή.

Σε ανοδική τροχιά παρέμειναν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά οχτώ μονάδες βάσης στο 4,22% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά πέντε μονάδες βάσης στο 4,60%.
Η αύξηση των επιτοκίων λειτουργεί αντίθετα για τους traders, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα συνεχίζει να προσπαθεί να μετριάσει τις εξαιρετικά έντονες πληθωριστικές πιέσεις


Στα μάκρο, τις 214.000 έναντι 235.000 που αναμένονταν έφτασαν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας της χώρας.
Υπενθυμίζεται πως μια εβδομάδα πριν «άγγιξαν» τις 226.000 (αναθεωρήθηκε από 219.000).
Πρόκειται για χαμηλό τριών εβδομάδων, καθώς περισσότεροι άνθρωποι που δεν μπορούσαν να εργαστούν μετά τον τυφώνα Ian επέστρεψαν πλέον στις δουλειές τους.
Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει τα νέα αιτήματα σε συνολικά 230.000 το επταήμερο που έληξε στις 15 Οκτωβρίου.
Τα στοιχεία είναι εποχικά προσαρμοσμένα.
Ο αριθμός των ατόμων που υποβάλλουν αίτηση για επιδόματα ανεργίας είναι ένα από τα καλύτερα βαρόμετρα για το εάν η οικονομία βελτιώνεται ή χειροτερεύει.
Οι νέες δηλώσεις επιδόματος ανεργίας αυξήθηκαν τον περασμένο μήνα, αλλά είναι εξαιρετικά χαμηλές και σηματοδοτούν ότι η αγορά εργασίας είναι ακόμα σφιχτή.
1_61.png

Επίσης, νέα πτώση κατέγραψαν οι μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ τον Αύγουστο 2022 για όγδοο διαδοχικό μήνα καθώς οι τιμές και τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων συνεχίζουν να κινούνται υψηλότερα.
Ειδικότερα, οι μεταπωλήσεις κατοικιών υποχώρησαν 1,5% στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 4,71 εκατομμυρίων μονάδων τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε η Εθνική Ένωση Μεσιτών (NAR).
Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο των τελευταίων 10 ετών.
Εν τω μεταξύ, η μέση τιμή πώλησης τον Σεπτέμβριο διαμορφώθηκε στα 384.800 δολάρια, μια αύξηση 8,4% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2021.

2_269.jpg


Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI σημείωσε άνοδο 0,5% στα 85,98 δολ. και η τιμή χρυσού ενισχύθηκε 0,2% στα 1.636 δολ./oz.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε οριακά χαμηλότερα έναντι του ευρώ, στο 0,9779 δολ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης