Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύγκρουση Medvedev - Musk στο Twitter για Ουκρανία, Truss με ραντεβού... στη Μόσχα

Σύγκρουση Medvedev - Musk στο Twitter για Ουκρανία, Truss με ραντεβού... στη Μόσχα
Εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση μεταξύ του πρώην προέδρου της Ρωσίας και του Αμερικάνου επιχειρηματία
Σχετικά Άρθρα

Μια εφ’όλης της ύλης «αντιπαράθεση» με αρκετά ειρωνική διάθεση και υπονοούμενα έχουν τις τελευταίες ώρες ο πρώην πρόεδρος και νυν επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev και ο πρόεδρος της SpaceX, Elon Musk για μια σειρά διεθνών εξελίξεων, από την αποχώρηση της Liz Truss από την πρωθυπουργία της Μ. Βρετανίας μέχρι την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία.
Όλα άρχισαν όταν ο Medvedev έγραψε στο twitter «Bye, bye, Liz Truss, congrats to lettuce», θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να ειρωνευτεί τη βραχύβια διάρκεια ζωής ενός μαρουλιού (lettuce), η οποία ωστόσο αποδείχθηκε ... μεγαλύτερη από τη θητεία της Liz Truss στην πρωθυπουργία της Μεγάλης Βρετανίας (χθες Πέμπτη 20/10 η Truss ανακοίνωσε την παραίτηση της από το πρωθυπουργικό αξίωμα της Μ. Βρετανίας ύστερα από μόλις 45 ημέρες, κάτι που τον κατέστησε την πιο βραχύβια πρωθυπουργό της χώρας).

Τα νέα από το μέτωπο

Το σχόλιο αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Musk, ο οποίος αφού χαρακτήρισε το σχόλιο του Medvedev ως ένα «αρκετά καλό troll», έσπευσε να ρωτήσει τον πρώην Ρώσο πρόεδρο, πως πάνε οι πολεμικές εξελίξεις στο Bakhmut, μια πόλη στα ανατολικά της Ουκρανίας όπου μαίνονται ισχυρές συγκρούσεις και παρά τις προσπάθειες των ρωσικών δυνάμεων να την καταλάβουν, δεν μπορούν να διασπάσουν την άμυνα των Ουκρανών.
«Θα τα πούμε στη Μόσχα την Ημέρα της Νίκης» του απάντησε ο Medvedev, αναφερόμενος στην 9η Μαΐου, ημέρα που η Ρωσία γιορτάζει με μεγαλοπρεπή στρατιωτική παρέλαση τη νίκη της στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και κατά του ναζισμού, χαρακτηρισμό που η ρωσική κυβέρνηση αποδίδει στο Κίεβο και στην κυβέρνηση Zelensky.
6555555.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης