Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίσημο: Η Giorgia Meloni ορίστηκε ως η 1η γυναίκα πρωθυπουργός της Ιταλίας - Αυτοί είναι οι νέοι υπουργοί - Στις 22/10 η ορκωμοσία

Επίσημο: Η Giorgia Meloni ορίστηκε ως η 1η γυναίκα πρωθυπουργός της Ιταλίας - Αυτοί είναι οι νέοι υπουργοί - Στις 22/10 η ορκωμοσία
Ο δεξιός συνασπισμός αναδείχθηκε θριαμβευτής από τις εκλογές, με 44% των ψήφων
Σχετικά Άρθρα

Η Meloni αποδέχθηκε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στην Ιταλία, ανοίγοντας το δρόμο για να γίνει έτσι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, αναφέρει το Politico.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Meloni επικεφαλής των «Αδελφών της Ιταλίας», ηγείται μιας συμμαχίας συντηρητικών κομμάτων μετά την συντιρπτική νίκη στις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου.
Ειδικότερα, αποδέχτηκε την εντολή και παρουσίασε τον κατάλογο των υπουργών της στον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας,  Mattarella.

Λευκός καπνός... 

Μετά από μια εβδομάδα εσωτερικών συγκρούσεων που επισκίασαν τις διαπραγματεύσεις, ο εμπόλεμος συνασπισμός του Meloni έβαλε μπροστά ένα ενιαίο μέτωπο, υποστηρίζοντας την Meloni να ηγηθεί της χώρας κατά τη διάρκεια επίσημων συνομιλιών με τον Πρόεδρο Mattarella, την Παρασκευή 21/10.
Αργότερα την Παρασκευή ο Mattarella ζήτησε από τη Meloni να σχηματίσει κυβέρνηση. 
Η Meloni, αφού έφτασε για συνομιλίες με ένα.... Fiat 500, δέχτηκε άνευ όρων την εντολή, δήλωσε εκπρόσωπος του γραφείου του προέδρου.
Ο δεξιός συνασπισμός αναδείχθηκε θριαμβευτής από τις εκλογές, με 44% των ψήφων, με επικεφαλής το κόμμα των Αδελφών της Ιταλίας την Meloni, το οποίο έλαβε το 26%.
Ωστόσο, πριν μπορέσει να συγκροτηθεί μια κυβέρνηση, σημειώθηκαν συγκρούσεις στο εσωτερικό του συνασπισμού, με τους συμμάχους να διαφωνούν για την απροθυμία της Meloni να υποδεχθεί τις προτιμώμενες υποψηφιότητες του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο υπουργικό της συμβούλιο.
Στα εγκαίνια του νέου κοινοβουλίου, ο Berlusconi, ηγέτης του κόμματος Forza Italia, ανέφερε την Meloni ως «αυστηρή… δεσποτική… αλαζονική… προσβλητική».

Οι νέοι Υπουργοί - Αύριο η ορκωμοσία 

Σε ό,τι αφορά τα σημαντικότερα υπουργεία, όπως ανακοίνωσε η ίδια η Meloni στους δημοσιογράφους, το Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Αντόνιο Ταϊάνι, της Φόρτσα Ιτάλια και πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το υπουργείο Οικονομικών ο Τζανκάρλο Τζορτζέτι από τη Λέγκα, το Εσωτερικών ο πρώην νομάρχης Ματέο Πιαντεντόζι, ενώ ο γραμματέας της Λέγκα, Salvini εξασφάλισε το υπουργείο Υποδομών.
Παράλληλα, για το υπουργείο Άμυνας επελέγη ο Γκουίντο Κροζέτο, του κόμματος της Meloni και το υπουργείο Δικαιοσύνης ο πρώην δικαστικός Κάρλο Νόρντιο.
Στο υπουργείο Γεωργίας επικεφαλής θα είναι ο Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα, σύζυγος της αδελφής της Ιταλίδας πρωθυπουργού και υπουργός Περιβάλλοντος ο Πάολο Τζανγκρίλο.
Συνολικά, τα υπουργεία της κυβέρνησης Μελόνι είναι είκοσι έξι. Οι Salvini και Αντόνιο Ταϊάνι θα είναι και αντιπρόεδροι της κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση Meloni θα ορκιστεί αύριο το πρωί στις 10 τοπική ώρα.


www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης