Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Απάνθρωπη επιμονή στον μηδενικό Covid – Αυτοσχέδια στρατόπεδα συγκέντρωσης για καραντίνα στη Σαγκάη

Κίνα: Απάνθρωπη επιμονή στον μηδενικό Covid – Αυτοσχέδια στρατόπεδα συγκέντρωσης για καραντίνα στη Σαγκάη
Η νέα εγκατάσταση - στρατόπεδο, μετά την ολοκλήρωσή της, θα έχει 3.009 δωμάτια με 3.250 κλίνες

Η Σαγκάη σχεδιάζει να επενδύσει πάνω από ένα δισεκατομμύριο γιουάν (περίπου 138 εκατομμύρια δολάρια) για την κατασκευή μιας εγκατάστασης καραντίνας σε μια νησί κοντά στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με ένα έγγραφο διαγωνισμού που δημοσιεύθηκε στις 13 Οκτωβρίου.
Το κατασκευαστικό έργο, ανατέθηκε στην κρατική εταιρεία κατασκευής China Communications Construction για 1,38 δισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 191 εκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του δήμου της Σαγκάης.
Η νέα εγκατάσταση, μετά την ολοκλήρωσή της, θα έχει 3.009 δωμάτια με 3.250 κλίνες, σύμφωνα με το Reuters.
Το επίσημο έγγραφο δεν αναφέρει χρόνο ολοκλήρωσης του έργου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Επιμονή στον μηδενικό Covid

Σύμφωνα με μια έκθεση του Απριλίου από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης Shanghai People's Daily, ο Jin Chen, αναπληρωτής διευθυντής της επιτροπής στέγασης και αστικής-αγροτικής ανάπτυξης της Σαγκάης, δήλωσε ότι πέντε αυτοσχέδια νοσοκομεία που κατασκευάστηκαν από τη δημοτική κυβέρνηση ολοκληρώθηκαν μέχρι τον Απρίλιο, παρέχοντας συνολικά 88.000 κρεβάτια.Ο Jin είπε ότι οι περιφερειακές κυβερνήσεις στη Σαγκάη ολοκλήρωσαν την κατασκευή αυτοσχέδιων νοσοκομείων με 21.000 κλίνες και οι εγκαταστάσεις απομόνωσης που παρέχουν περίπου 20.000 κρεβάτια κατασκευάζονται από τις κυβερνήσεις της περιφέρειας.
Η κατασκευή διαφόρων αυτοσχέδιων νοσοκομείων και εγκαταστάσεων απομόνωσης για θετικά κρούσματα και οι στενές επαφές τους αποκαλύπτουν ότι οι δημοτικές αρχές της Σαγκάης δεν σχεδιάζουν να χαλαρώσουν σύντομα τα δρακόντεια μέτρα μηδενικού Covid.

Κλοιός

Στις 20 Οκτωβρίου, η Σαγκάη ανέφερε μηδενικά θετικά κρούσματα και 13 ασυμπτωματικά κρούσματα για την ημέρα.
Από τις 19 Οκτωβρίου, περισσότερες από 50 κοινότητες γειτονιάς στη Σαγκάη έχουν χαρακτηριστεί ως περιοχές «μεσαίου επιπέδου κινδύνου» από τη δημοτική κυβέρνηση, πράγμα που σημαίνει ότι οι κάτοικοι σε αυτές τις περιοχές επιτρέπεται να μετακινούνται εντός των κοινοτήτων, αλλά δεν επιτρέπεται να εγκαταλείψουν τις κοινότητες.
Η Σαγκάη, με πληθυσμό 25 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει αποκλειστεί σποραδικά από τα τέλη Μαρτίου του τρέχοντος έτους, το μεγαλύτερο lockdown ήταν από τα τέλη Μαρτίου έως την 1η Ιουνίου, προκαλώντας θανάτους και ψυχικές ασθένειες κατοίκων και προκάλεσε κατακραυγή και διαμαρτυρίες από κατοίκους, γράφουν οι Epoch Times.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης